"Кошмарът" на Гуардиола - кой английски отбор вкарва най-много във вратата на Сити?


"Кошмарът" на Гуардиола - кой английски отбор вкарва най-много във вратата на Сити?
Снимка: Guliver/GettyImages

2751 0

Вече втори сезон тимът на Манчестър Сити, воден от мениджъра Хосеп Гуардиола, трудно среща каквато и да е съпротива в шампионата на Англия. "Гражданите" спечелиха убедително предходната кампания с впечатляващия актив от 100 точки, а през настоящия сезон властващата им игра продължава.

Това е едва трети сезон за Гуардиола начело на "небесно-сините", но той вече налага хегемония в шампионата със своя познат стил на игра. Сити играят силно както в атака, така и в защита. Но има и моменти, в които отбраната на "гражданите" се пропуква.

Интересен факт е, че защитата на Манчестър Сити изглежда най-уязвима срещу... Евертън. Откакто испанският специалист пое треньорската роля на "Етихад", отбраната на шампиона на Англия е допуснала най-много попадения именно срещу "карамелите" - осем на брой.

Заветното осмо попадение във вратата на "небесно-сините" бе допуснато при днешната победа на Манчестър Сити над "сините" от Мърсисайд. Единственото попадение за "карамелите" в днешния мач бе отбелязано от Доминик Калвърт-Люин.

Междувременно Хосеп Гуардиола разкри, че не може да чете книги... заради Ливърпул и мениджъра им Юрген Клоп. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички