Ман Сити отново на върха, "сините" от Мърсисайд не успяха да ги спрат (ВИДЕО)


Ман Сити отново на върха, "сините" от Мърсисайд не успяха да ги спрат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1468 0

Отборът на Манчестър Сити успя да победи с резултат 3:1 състава на Евертън в мач от 17-я кръг на Висшата лига. Двубоят бе изигран на "Етихад", а с това домакините си възвърнаха първото място в първенството, което изгубиха през миналия кръг след загубата от Челси.

Нападателят на "гражданите" Габриел Жезус откри резултата в 22-рата минута, а отново той удвои в началото на второто полувреме. В 65' "карамелите" успяха да върнат едно попадение след гол на Доминик Калвърт-Люин. Четири минути по-късно обаче домакините от Манчестър си подсигуриха успеха благодарение на влезлия като резерва Рахим Стърлинг.

С тази победа "небесно-сините" оглавиха класирането във Висшата лига с актив от 44 точки - поне до утре, когато ще се изиграе голямото дерби на Острова Ливърпул - Манчестър Юнайтед, което ще може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

"Карамелите" от своя страна записаха петата си загуба в шампионата от началото на сезона, като за момента запазват своето седмо място. Отборите от седмо до 13-о място обаче се намират в рамките на само три точки, което предвещава сериозни размествания в подреждането в края на кръга.

Междувременно мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо поднесе интересно изказване, насочено към селекционера на Ливърпул Юрген Клоп, в което заявява, че "трофеите имат значение". Вижте повече подробности в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички