Кошмарните показатели на Емери - уволнението бе неизбежно


Кошмарните показатели на Емери - уволнението бе неизбежно
Снимка: Getty Images/Guliver

2450 0

Както вече стана ясно официално - Унай Емери повече няма да ръководи Арсенал. От ръководството на клуба решиха да се стигне до това развитие след поредния незадоволитен резултат - загуба от Айнтрахт (Франкфурт) в груповата фаза на Лига Европа.

Ако погледнем статистиката обаче - това решение е сякаш оправдано (показателно е и че масово феновете на отбора искаха да се стигне до такова развитие). Процентът победи за този сезон е отчайващо нисък - 31. Единственото по-лошо представяне за "топчиите" в този аспект е при Джордж Греъм през вече далечната 1994/95 (29%).

Освен това, "артилеристите" допускат изключително често попадения. Те получават средно по 1,46 гола на мач през този сезон. Това са най-негативните им показатели от години насам. Миналият сезон, който бе първи за Емери начело на Арсенал, отборът допускаше средно по 1,34 попадения, което е 2-рото най-лошо постижение (изравнено с последния сезон на Венгер начело). 

Любопитен факт е, че в първите 51 мача на Емери във Висшата лига с лондончани, той е записал точно толкова точки, колкото и Венгер в своите последни 51 мача - 88. Погледнато най-общо - през периода "Емери" Арсенал има 78 двубоя, от които 43 победи, 16 равенства и 19 загуби.

А до какъв антирекорд са съвсем близо "артилеристите" - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички