Конте с голям призив към отбора на Тотнъм


Конте с голям призив към отбора на Тотнъм
Снимка: Getty Images

1251 0

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте призова възпитаниците си да си върнат формата в опит да преобърнат сезона си след серията от провали напоследък. „Шпорите“ загубиха три от последните си четири мача във Висшата лига, като са на шест точки от Топ 4. Тази вечер те излизат срещу Фулъм в лондонско дерби.

Италианецът поиска отборът му да се стегне. В момента представянето на „шпорите“ е в рязък контраст със силния завършек на миналия сезон, когато хората на Конте спечелиха осем от последните си 11 мача в Лигата. Тогава те запазиха шест сухи мрежи, за да изпреварят Арсенал в битката за място в зона Шампионска лига.

Ако трябва да анализирам случилото се преди, в сравнение с миналия сезон, ние въведохме футболни познания, тактическия аспект и играчите след година и половина, има повече връзка между тях. Но трябва да обърнем внимание не само на подобряване на състава, но и да не губим създаденото през миналия сезон – солидността, желанието за пазене на резултата, желанието за печелене на единоборства и да не губим агресията“, коментира Конте.

 „Трябва да се представяме на ниво във всеки мач, да бъдем упорити и това не е лесно, но мисля, че това е ключът, особено в нашия сезон, в този тип ситуация, когато си допуснал 21 гола в последните 10 мача за първенство“, пожела италианският мениджър.

„Имам вяра на играчите си. Уверен съм в техните възможности. Те трябва да са уверени в своите. Грешката е част от футбола, приемам я. Не ми харесва, когато имам играч, който не обича да рискува, само за да се защити. Винаги казвам на футболистите си „трябва да поемете отговорност“, каза още Конте.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тотнъм се натиска за звезда на Рома, но Милан може да спечели накрая

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички