Колко прибира Ерлинг Холанд? Изумителните цифри в заплатата на норвежеца


Колко прибира Ерлинг Холанд? Изумителните цифри в заплатата на норвежеца
Снимка: Getty Images

9088 0

С изминалия сезон Ерлинг Холанд даде сериозна заявка за дългогодишна доминация във футбола. Норвежкият голмайстор на Манчестър Сити изуми с великолепното си представяне, оправдавайки напълно инвестираната огромна сума в него.

А тя не е никак малка

За да притежаваш голов хищник като Ерлинг Холанд е нужна солидна банкова сметка и "гражданите" знаят добре това, правейки го един от най-скъпоплатените футболисти в Топ 5 първенствата на Европа.

По информация на 'Daily Mail" 22-годишният таран прибира изумителните 850 000 паунда седмично под формата на възнаграждение, които го определят и като играча с най-висока заплата в историята на Висшата лига.

Преди това тази титла принадлежеше на Гарет Бейл, който по време на периода си под наем в Тотнъм от Реал Мадрид през сезон 2020/21 г., заработваше по 600 000 паунда седмично.

Преди двамата пък се нарежда завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, носещо му щедро възнаграждение от 515 385 паунда за 7 дни. Холанд превъзхожда всички тях, но с помощта на солидните бонуси, описани в договора му.

Нетната заплата на норвежеца в клуба не е толкова впечатляваща. Той получава колкото своя съотборник Кевин де Бройне. Двамата прибират около 400 000 паунда седмично.

Целта оправдава средствата

Голямата разлика обаче идва от добавените опции за приход, които извеждат Холанд далеч пред белгийския полузащитник. С тях, трансферната сума, различни такси и бонуси, играчът струва на своя клуб около 300 милиона паунда.

Парите, похарчени за правата на норвежеца обаче далеч не могат да бъдат определени като прахосани. Той завърши сезона с 52 гола и 9 асистенции в рамките на 53 мача, изигравайки ключова роля за спечеления требъл на "гражданите" (Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп).

А кой от състава на "небесносините" се похвали с най-скъпия аксесоар по време на големите празненства на тима?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички