Колко близко е бил Килиан Мбапе до Ливърпул миналото лято?


Колко близко е бил Килиан Мбапе до Ливърпул миналото лято?
Снимка: Getty Images/Guliver

1356 0

Няма спор, че очакванията за бъдещето на Килиан Мбапе са огромни. Голаджията на ПСЖ прави футбола да изглежда като детска игра с отиграванията и не е изненада за никого, че през миналото лято европейските грандове бяха готови да се избият кой да вземе французина.

В крайна сметка Мбапе избра офертата на ПСЖ, като премина в тима първо под наем от Монако, а през това лято сделката бе завършена, като общата цена на трансфера е около 190 милиона евро. До момента световният шампион с Франция от Мондиал 2018 има 25 гола и 16 асистенции в 47 мача. 

Освен офертата на ПСЖ, Реал Мадрид също бе близко до това да вземе атакуващия играч. Интерес към него обаче е имало и от страна на Ливърпул, пише "L`Equipe". През миналата година атакуващото трио на червените в лицето на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане наниза общо 91 гола и направи 42 асистенции във всички турнири, а ако Юрген Клоп бе успял да добави и Мбапе към този тим, определено това щеше да е една от най-опасните атаки в световния футбол в момента.

ЛИВЪРПУЛ ПРИБИРА ОЩЕ 30 МИЛИОНА ОТ ТРАНСФЕРА НА КОУТИНЬО

Френското издание твърди, че Клоп е прекарал огромен брой часове през лятото на 2017 година, за да убеди Мбапе да играе за тима от "Анфийлд". Големият проблем обаче е дошъл от това, че мърсисайдци не са имали финансовата възможност да се борят с Реал и ПСЖ, като в крайна сметка Мбапе се озова на "Парк де Пренс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички