Магичен Еден Азар вдъхнови Челси за обрат срещу Ливърпул


Магичен Еден Азар вдъхнови Челси за обрат срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

4298 0

Челси осъществи пълен обрат от 0:1 до 2:1 при гостуването на Ливърпул от третия кръг за Купата на Лигата и продължава напред в турнира.

И трите попадения паднаха през втората част, голът за Ливърпул отбеляза Даниел Стъридж в 58-та минута, а Челси изравни в 79-та минута с гол на Палмиери. 5 минути преди края влезлият като резерва Еден Азар с магично отиграване направи резултата 2:1 и класира лондончани напред.

Челси бе отборът, който влезе по-агресивно в началните минути. Без да губи време започна да атакува, но без да създаде опасни ситуации в първите минути. В 11' Баркли опита далечен удар, но далеч от целта. Малко преди и Вилиан не се възползва от пряк свободен удар.

В 17' Фабрегас пусна страхотен пас към Мората, който остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, а вторият му удар от малък мина мина успоредно на голлинията. 3 минути по-късно отново Мората бе намерен непокрит в наказателното поле, но Миньоле показа завиден рефлекс и спаси. 

В 37' дойде и първата опасност пред вратата на лондончани. Кейта се измъкна с лекота от защитата и изстреля топката от средно разстояние, но Кабайеро направи невероятно спасяване. Няколко минути по-късно отново стражът на Челси се отличи със спасяване след удар с глава на Мане.

Втората част започна с невероятен пропуск за домакините. Стъридж се озова сам срещу вратаря на лондончани, но не се възползва от страхотната възможност и прати топката покрай вратата.

За разлика от първото полувреме Ливурпул започна по-агресивно и създаде опасни положения. Алваро Мората пък отново не се въползва от центриране в наказателното поле и с глава не насочи топката добре и тя прелетя над напречната греда. В 58' натискът на Ливърпул даде резултат. Наби Кейта стреля мощно, но Кабайеро изби. Топката попадна в Стъридж, който този път не сгреши и с невероятно изпълнение откри резултата - 1:0. Постепенно действията и на двата отбора се изнервиха, които им попречи да стигат до голови възможности.

В 78' "сините" се възползваха от статистично положение. Рос Баркли засече центриране, но Миньоле изби топката, тя попадна в Емерсон, който само чукна топката за 1:1. След това се стигна и до консултация с VAR заради съмнения за засада, но такава нямаше. В 84' Стъридж стреля от дъгата на наказателното поле, но нацели напречната греда.

Минута по-късно Еден Азар за пореден път показа великолепни индивидуални качества, с които надигра няколко играча на Ливърпул. Белгиецът направи страхотен индивидуален рейд и с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле не остави абсолютно никакъв шанс на Миньоле - 1:2.

ПРЕДИ МАЧА

Това са двата отбора, които направиха най-обещаващ старт във Висшата лига. И макар мотивацията в турнира за Купата на Лигата да не е толкова голяма, то и със сигурност ще искат да се докажат отново. 

За Челси аут за мача са Педро, Рюдигер и Лофтъс-Чийк, които страдат от различни травми. Юрген Клоп също едва ли ще заложи на титулярния си състав и се очаква да даде почивка на голяма част от основните си играчи. Ливърпул спечели само два от последните си 14 мача срещу този противник във всички турнири, като и двата успеха са на "Стамфорд Бридж".

Това ще бъде осмата среща между двата тима за Купата на Лигата и първата от третия кръг на турнира, от 2000 година, когато "червените" спечелиха с 2:1 след голове на Мърфи и Фаулър. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Матип, Морено, Фабиньо, Милнър, Кейта, Шакири, Мане, Стъридж

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Емерсон, Фабрегас, Ковачич, Баркли, Моузес, Вилиан, Мората

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички