Коледно-новогодишният график на Висшата лига ще стане още по-тежък


Коледно-новогодишният график на Висшата лига ще стане още по-тежък
Снимка: Guliver/Getty Images

731 0

Тежкият коледно-новогодишен график в английския футбол е любим на феновете и омразен на треньори и играчи, но ситуацията е на път да стане още по-натоварена. Медиите на Острова пишат, че за сезон 2017/18 се обсъжда отборите да изиграят по шест мача в рамките на 17 дни - 16, 20, 23, 30 декември и 1 януари.

Естествено, целта е да се прибере още повече приход от рейтинги в световен мащаб, защото тогава Висшата лига няма никаква конкуренция от другите топ първенства.

Особено критични към тези английски привички са чуждестранните мениджъри в Англия - Юрген Клоп и Арсен Венгер не скриха недоволството си и този път, а Пеп Гуардиола и Антонио Конте трябваше да се сблъскат с коледната програма за първи път в кариерите си.

Принципно желанието на Английската футболна асоциация е сезон 2017/18 да завърши по-рано, за да може футболистите да започнат по-рано подготовка за Световното първенство в Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички