Ето го 50-ия вратар с асистенция във Висшата лига (ВИДЕО)


Ето го 50-ия вратар с асистенция във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1077 0

Испанецът Жоел Роблес стана 50-ият вратар с асистенция в английското първенство, след като подаде дълга топка за гол на белгийския нападател Кевин Миралас при победата на Евертън с 2:0 срещу Лестър Сити на стадион "Кингс Пауър".

Успехът на Коледа изкачи "карамелите" на седмо място в генералното класиране на Висшата лига, което направи празника за юношата на Хетафе още по-голям.

Жоел Роблес е само с една асистенция, а лидер в класирането по голови подавания от вратари е бившият играч на Лийдс, Тотнъм и Блекбърн - Пол Андерсън. Той пък е в престижната листа на вратарите, които имат и голове на своята сметка, след като през 2007-а година се разписа във вратата на Уотфорд от пряксвободен удар. Тогава страж на "стършелите" беше Бен Фостър.


Kevin Mirallas Goal HD - Leicester City 0-1... by FoxSportsEN

След Робинсън в класирането има две популярни имена - с по четири асистенции са Дейвид Сийман и Хосе Рейна. С по три са Петер Шмайхел, Марк Кросли, Юси Яскелайнен и Тим Хауърд, а с по две - Пол Джоунс, Найджъл Мартин, Дийн Кийли, Петер Чех, Шей Гивън, Крис Къркланд, Тим Крул, Стийв Огризович, Тим Флауърс, Март Поум, Иън Уолкър, Скот Карсън, Дейвид Джеймс, Лукаш Фабиански и Мануел Алмуния./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички