Кой ще ликува? Суперкомпютър прогнозира шампиона и изпадащите във Висшата лига


Кой ще ликува? Суперкомпютър прогнозира шампиона и изпадащите във Висшата лига
Снимка: Getty Images

2517 0

Новият сезон във Висшата лига стартира неотдавна и прогнози за неговия изход определено е рано да биват давани. Все пак, суперкомпютър бе попитан и отговори на това кой ще бъде новият шампион на Англия.

Кой ще е кралят?

Алгоритъмът, който е изработен от уебсайта "Bettingexpert", е бил задействан 100 000 пъти. Той взима предвид резултатите от последния сезон на всички тимове, както и представянето им в предсезонната подготовка и срещите до момента.

С оглед на всичко това, изборът му гласи пореден триумф на Манчестър Сити. Ако това се случи, то "гражданите" ще вдигнат своята 6-а титла през последните 7 години. Освен това, за първи път отбор ще завоюва ценното отличие в 4 последователни кампании. Възпитаниците на Пеп Гуардиола стартираха много убедително, печелейки 6 от 6 мача.

Къде са останалите?

Гарантирано място в Шампионска лига суперкомпютърът отрежда на Ливърпул, Арсенал, Нюкасъл и Тотнъм. Манчестър Юнайтед, който вече разочарова на няколко пъти феновете си през този сезон, остава едва шести.

Пореден ужасен сезон за Челси прогнозира алгоритъмът. На "сините" той отреди незавидното 9-о място. Играчите, водени от Маурисио Почетино, спечелиха едва 1 от първите си 6 срещи. От другата страна - новаците в елита Бърнли, Лутън и Шефилд се очаква да се насочат отново към Чемпиъншип.

Междувременно Челси засписа ужасен антирекорд с поредното си поражение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички