Топ 10 на най-скъпите отбори в света


Топ 10 на най-скъпите отбори в света

6009 0

Бизнес изданието "Forbes" излезе с поредната си класация на спортна тематика, като определи 10-те най-скъпи спортни организации.

На върха е испанският колос Реал Мадрид, чиято стойност е закована на 3.26 милиарда долара. Това става след сезон, в който "кралския клуб" не спечели нито един трофей, както и след напускането на Икер Касияс в посока Порто.

Въпреки това цената на отбора продължава да расте и достига своя връх именно през това лято. "Белия балет" е единственият футболен клуб, който попада в топ 3 на подреждането.

Следващите два отбора са от типично американски спортове - американски футбол и бейзбол. Далас Каубойс (НФЛ) е оценен на 3.20 милиарда, а същата стойност е дадена и на Ню Йорк Янкийс.

Топ 5 се затваря отново от футболни клубове, като това са Барселона (3.16 милиарда) и Манчестър Юнайтед (3.10 милиарда).

На 6-о място са Лос Анджелис Лейкърс, като легендарната баскетболна организация струва 2.6 милиарда долара. Стойността на отбора е паднала с няколко стотин милиона, след като "езерняците" се представят отчайващо в НБА през последните 3 години, а това няма да се промени и през следващия сезон.

Останалите отбори в подреждането са Ню Инглънд Пейтриътс (2.6 милиарда), Ню Йорк Никс (2.50 милиарда), Лос Анджелис Доджърс (2.40 милиарда), Вашингтон Редскинс (2.40 милиарда).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички