Кои са треньорите, ръководили най-много отбори във Висшата лига? (ТОП 5)


Кои са треньорите, ръководили най-много отбори във Висшата лига? (ТОП 5)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1478 0

Най-големите треньори в света мечтаят да поемат отбор в английската Висша лига. Някои не само постигнаха тази мечта, но продължиха и дори могат да се похвалят, че са ръководили повече от един отбор на Острова. В настоящия материал ще ви представим петте имена, които са управлявали най-много клубове във Висшата лига.

1. Сам Алърдайс - 9 отбора (Болтън, Уест Хем, Блекбърн, Съндърланд, Евертън, Нюкасъл, Кристъл Палас, Уест Бромич, Лийдс)

Големия Сам, както го наричат ​​в Англия, не е непознат за английския футбол. Досега той е управлявал общо 9 отбора в елита, започвайки с Болтън, на когото помогна да влезе в елита в началото на 2000-те. Последната треньорска роля на Сам Алърдайс беше в Лийдс Юнайтед – деветият клуб, който управляваше, но след като той изпадна - Големия Сам не удължи контракта си. Другите отбори, които е тренирал Алърдайс, включват Нюкасъл, Блекбърн, Уест Хям, Съндърланд, Кристъл Палас и Евертън.

2. Марк Хюз - 6 отбора (Блекбърн, Манчестър Сити, Фулъм, КПР, Стоук Сити и Саутхемптън)

Хюз е бивш уелски футболист, който има успешна треньорска кариера. След като се оттегли от игра, той започна като мениджър с националния отбор на Уелс през 1999 г. По-късно той продължи да управлява няколко клуба от най-добрите дивизии в Англия. Той направи клубния си треньорски дебют с Блекбърн Роувърс през 2004 година. Марк също е ръководил Манчестър Сити, Фулъм, Куинс Парк Рейнджърс, Стоук Сити и Саутхемптън. В момента пък той е на работа в Брадфорд Сити.

3. Рой Ходжсън - 6 отбора (Блекбърн, Фулъм, Ливърпул, Уест Бромич, Кристъл Палас и Уотфорд)

Един от най-популярните английски специалисти е ръководил редица отбори из Европа, но е най-известен с работата си във Висшата лига. Рой Ходжсън има треньорска кариера, която продължи повече от 44 години, а най-голямото му постижение бе, че изведе Фулъм до финала на Лига Европа 2010 г. Днес, той ръководи Кристъл Палас, след като се завърна обратно при лондончани.

4. Хари Реднап - 5 отбора (Уест Хем, Портсмут, Саутхемптън, Тотнъм, КПР)

Енигматичният Реднап е бил треньор на 5 отбора от Висшата лига. Той започва с Уест Хем, с който се наслади на най-дългия си период от 1995 до 2001 г. По-късно той се присъедини към Портсмут, където имаше два престоя. Други клубове, които е упрявлявал са Тотнъм, Саутхямптън и КПР. Големият му успех е спечелването на ФА Къп с "помпи" и класирането на "спърс" в груповата фаза на Шампионска лига през 2010/11.

5. Алън Пардю - 5 отбора (Уест Хем, Чарлтън, Нюкасъл, Кристъл Палас, Уест Бромич)

Пардю е поредният мениджър, който е имал привилегията да поеме ръководството на редица клубове в Англия. До момента той е бил треньор на 5 клуба във Висшата лига, започвайки с Уест Хям, който ръководи от 2003 до 2006 г. По-късно той бе начело на Чарлтън Атлетик, преди да акостира Нюкасъл. След Уест Бромич обаче той не е тренирал клуб от Острова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-скъпите изходящи трансфери в историята на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички