След 4-те поредни загуби във Висшата лига: Ливърпул сломи последния в класирането Шефилд Юнайтед


След 4-те поредни загуби във Висшата лига: Ливърпул сломи последния в класирането Шефилд Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3331 0

Английският шампион Ливърпул най-сетне сложи край на кошмарната си серия и след цели 4 поредни поражения във Висшата лига, успя да победи последния във временното класиране Шефилд Юнайтед, който много сериозно се е запътил към второто ниво на футбола в страната.

Футболистите на Юрген Клоп отново не вкараха гол лесно, като първо се отчетоха с няколко пропуска, а освен това Рамсдейл опази вратата си добре в някои случаи. Въпреки това, първият гол в срещата падна през втората част, а след това нещата станах по-лесни за мърсисайдци. Първият гол бе дело на Къртис Джоунс, а по-късно се разписа и Роберто Фирмино.

С успеха Ливърпул събра 43 точки - с 1 по-малко от Челси и с 2 по-малко от 4-ия Уест Хям. Трябва обаче да се отбележи, че градският съперник Евертън е с една позиция зад Ливърпул и с 3 пункта пасив, но и с цели две срещи по-малко. А следващият мач за Ливърпул ще бъде тежко изпитание срещу Челси на Томас Тухел (в четвъртък - 04.03). За Шефилд Юнайтед пък предстои ново домакинство, този път срещу Астън Вила (в сряда - 03.03).

СЪСТАВИ

Шефилд Юнайтед: Рамсдейл, Ампаду, Ягиелка, Брайън, Балдок, Стивънс, Норууд, Флек, Лундстрам, Макбърни, Макголдрик

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън, Вайналдум, Джоунс, Тиаго, Мане, Салах, Фирмино

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:1! Мърсисайдци излязоха напред в резултата още с първото си положение за втората част. Александър-Арнолд центрира от аутлинията, а след като Фирмино отклони топката, тя се озова на пътя на Къртис Джоунс, който не сбърка.

65' - 0:2! Роберто Фирмино размени подавания със свои съотборници, а след това дриблира отлично между противниковите футболисти, за да си освободи позиция за стрелба. Бразилецът шутира, а топката се отклони в бранител на домакините и стана невъзможна за спасяване.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 10-ата минута Ливърпул стигна до перфектна ситуация за отбелязване на гол, след като Роберто Фирмино се озова централно сам срещу Рамсдейл и имаше досстатъчно време, но въпреки това стреля по начин, по който позволи на стража на домакините да демонстрира отличния си рефлекс.

В 36-ата минута Шефилд Юнайтед стигна до попадение. Пусната напред топка се отби в краката на Кабак, който си вкара автогол. Попадението обаче бе отменено, тъй като бе вдигната засада.

В крайна сметка полувремето завърши без попадения, а с основна заслуга за това бе Рамсдейл, който на няколко пъти спаси своя отбор с добри намеси срещу изстрелите на противниковите футболисти.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Юрген Клоп са длъжни да прекратят кошмарната серия от 4 поредни поражения в английската Висша лига, която прати отбора извън топ 5. А съперникът за тази цел изглежда повече от подходящ в случая.

Шефилд Юнайтед е последният във временното класиране в елита на Англия, като има едва 11 спечелени точки от изиграните 25 мача до този момент, като изглежда много вероятно след този сезон да се сбогува с Висшата лига.

Предстои да разберем и плана на Клоп за срещата, както и да се види кои футболисти ще използва, като има надежда някои от контузените до този момент да се завърнат в игра, било то и като резерви (Диого Жота, Фабиньо и Джеймс Милнър са под въпрос).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички