Ключов играч на Ливърпул аут до края на годината


Ключов играч на Ливърпул аут до края на годината
Снимка: Getty Images/Guliver

3177 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че Алекс Окслейд-Чембърлейн ще пропусне последните два мача на "червените" от календарната 2019 година заради контузия на глезена.

Полузащитникът на мърсисайдци стъпи накриво в 72-та минута във финала на Световното клубно първенство с Фламенго в събота. Английският национал няма да играе срещу Лестър на Боксинг Дей, както и в домакинството на Уулвърхемптън три дни по-късно, като Клоп не е сигурен кога халфът ще се завърне обратно в игра.

„При Окслейд-Чембърлейн проблемът е в глезена, както и очаквахме. Има три сухожилия във вътрешността на глезена и едно от тях е увредено. Ще видим колко бързо ще се възстанови той. Не знам още колко ще отсъства, самият аз имах такъв проблем, но това бе отдавна", започна Клоп.

"Може да се завърне скоро, а може и да отнеме време, ще видим – със сигурност той пропуска мача с Лестър, както и този с Уулвърхемптън – годината за него приключи. Ще видим какво ще направим по въпроса", добави още той.

Германският специалист добави: „Жоел Матип и Фабиньо вървят отлично с възстановяването си, но също няма да вземат участие в тези срещи."

Независимо че бе с предпазна шина на контузения десен глезен, Окслейд-Чембърлейн отпразнува на терена първата титла на Ливърпул от Световното клубно първенство в събота. А защо играчите на Ливърпул недоволстват от ФИФА - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички