Без изненади сред тримата номинирани за „Най-добър футболист на Африка“ за 2019


Без изненади сред тримата номинирани за „Най-добър футболист на Африка“ за 2019
Снимка: Getty Images/Guliver

2488 0

Дуото на Ливърпул Садио Мане и Мохамед Салах, както и Риад Марез от Манчестър Сити, попаднаха сред тримата кандидати за тазгодишното отличие за „Най-добър футболист на Африка“ за 2019, което ще бъде решено следващия месец.

Талисманът на Сенегал Мане ще бъде фаворит за наградата пред своя египетски съотборник в Ливърпул Салах, след като мърсисайдци спечелиха Шампионската лига. Въпреки това, негова сериозна конкуренция е Марез, станал шампион с Манчестър Сити и извел с капитанската лента Алжир по време на триумфа им за Купата на Африка.

Номинациите бяха определени в неделя, след като бяха селектирани от панел на технически експерти от Африканската футболна конфедерация, както и от бивши играчи и журналисти.

Треньорите и капитаните на 54-те национални отбора ще гласуват за победителя, който ще бъде обявен на официална церемония на 7 януари в Хургада, Египет. Салах спечели приза в последните две години, докато Марез бе победител през 2016. Мане остана трети през 2016 и бе подгласник на Салах в последните две години.

А какъв е "големият проблем" на Ливърпул според Хосеп Гуардиола - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички