Клубовете от Премиършип решиха за използването на неутрални терени


Клубовете от Премиършип решиха за използването на неутрални терени
Снимка: Gulliver/GettyImages

1003 0

Клубовете от Висшата лига постигна принципна договореност за преместването на мачове с повишен риск на неутрален терен, съобщи The Independent. Както е известно, първоначално британското правителство искаше всичките останали 92 срещи от Премиършип за този сезон да бъдат изиграни на неутрални игрища.

Против това се обявиха аутсайдерите и бяха неочаквано подкрепени от другите участници в дивизията. Никой от клубовете не поела да се лиши от фактора домакински стадион, дори и мачовете да се играят без публика. Някои отделни двубои обаче бяха определени като рискови в план на потенциални струпвания на много фенове, въпреки забраните на правителството. Броят на такива двубои ще бъде четири или пет и окончателният им списък ще бъде утвърден от полицията.

В крайна сметка клубовете се съгласиха, че в изключителни случаи използването на неутрални терени е неизбежно. В същото време клубовете не постигнаха компромис за това как ще се процедира, ако кампанията по някаква причина не приключи. Сезонът в Премиършип трябва да бъде подновен на 17 юни. Отборите вече пристъпиха към пълноценни тренировки и получиха разрешение да играят приятелски мачове при спазване на протокола за безопасност. А каква е програмата за първите три кръга по дни и часове - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички