Ето я основната причина за пропадането на трансфера на Вернер в Ливърпул


Ето я основната  причина за пропадането на трансфера на Вернер в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2807 0

Стана ясна основната причина, поради която Ливърпул се е отказал от привличането на голмайстора на РБ Лайпциг Тимо Вернер. Изглежда, че Челси е на път да спечели надпреварата за нападателя, след като лондончани са се съгласили да платят освобождаващата клауза на германеца от 53 милиона паунда, като играчът ще взима по 9 милиона паунда на година на „Стамфорд бридж“.

Ливърпул бяха силно свързвани с Вернер през последните месеци, след като 24-годишният футболист прави страхотна кампания в Бундеслигата през този сезон. Наскооро стана ясно, че нападателят е провел разговор с мърсисайдци, които изглеждаха фаворити за неговия подпис, но по-рано през тази седмица се разбра, че тимът на Юрген Клоп е отказал да плати освобождаващата клауза на нападателя. Това забавяне е позволило на Челси изненадващо да се намеси в битката за немския национал, като според ‘Bild’ лондончани почти сигурно ще вземат футболиста благодарение на стабилното си финансово състояние.

Интересно е, че самият Вернер е имал сериозното желание да премине в Ливърпул. Треньорът на мърсисайдци Юрген Клоп е провел разговор със собствениците на отбора FSG и след това се е обадил на нападателя, за да му обясни защо трансферът няма да се осъществи. Наставникът на „червените“ е обяснил, че причината е изцяло финансова, а Вернер е приел извинението и двамата са запазили добри взаимоотношения. А ето кога изтича освобождаващата клауза на немския нападател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички