Клоп за отсъствието на Ван Дайк: Следващите няколко седмици ще ви успокоят


Клоп за отсъствието на Ван Дайк: Следващите няколко седмици ще ви успокоят
Снимка: Getty Images/Guliver

1413 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че тимът му ще се справи въпреки липсата на централния защитник Върджил ван Дайк, след като нидерландецът получи тежка контузия на коляното в мърсисайдското дерби миналия уикенд.

Говорейки преди сблъсъка с Аякс в Шампионска лига, германският специалист бе в бойно настроение, когато бе запитан за липсата на Ван Дайк. "Защо трябва да мисля, че момчетата няма да се справят със ситуацията? Очевидно, всички вие смятате, че ще изпитваме затруднения – трябва да ви докажем обратното, когато това слабо ме интересува. Интересува ме най-доброто за Ливърпул. Сега ще опитаме това. Следващите няколко седмици ще ви успокоят", заяви той.

Централният бранител Жоел Матип и Тиаго пропуснаха тренировката на тима във вторник и вероятно няма да играят срещу амстердамци, което добавя към проблемите на мърсисайдци преди първия мач с Аякс от далечната 1966 година. „Да, тук сме без тях, но все пак ще се опитаме. Преди три седмици медиите говореха, че ще станем отново шампиони, сега не сме в борбата“. Запитан относно грубото влизане на вратаря на Евертън Джордан Пикфорд, при което Ван Дайк пострада, Клоп все още беше ядосан, че стражът на „карамелите“ е избегнал наказание.

"Тук съм за двубой от Шампионската лига, а вие ми задавате такива въпроси. И сега всеки ще ни съди. Не направихме нищо лошо в мача, но в края ние страдаме. Не е справедливо и не е лесно. Приемаме контузии, но трябва да бъдат след нормални единоборства. Все още сме чувствителни по темата, затова и се отнасяме с вас по различен начин. Знаем от вчера, че няма да разчитаме на най-добрия централен защитник в света“, завърши Клоп.

А в Англия разкриха абсурдната причина, поради която Пикфорд не бе изгонен за нарушението срещу Ван Дайк - съдията не знаел правилата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички