В Англия разкриха абсурдната причина, поради която Пикфорд не бе изгонен - съдията не знаел правилата


В Англия разкриха абсурдната причина, поради която Пикфорд не бе изгонен - съдията не знаел правилата
Снимка: Getty Images/Guliver

1696 0

Вече няколко дни след градското дерби между Евертън и Ливърпул, завършило при равенство 2:2, продължава да се говори за мача. Причина за това е един епизод от двубоя, който се оказа изключително ключов, тъй като голяма звезда на шампионите ще бъде аут за дълго време.

Разбира се, става въпрос за стълба в отбраната Върджил ван Дайк и кошмарното влизане на стража на "карамелите" Джордан Пикфорд в краката му, заради което и нидерландецът няма да играе скоро. Странен бе фактът, че вратарят не бе санкциониран по никакъв начин.

Още в реално време това узадачи зрителите, които знаят правилата, като обяснението, че е била отсъдена засада и ситуацията не е била редовна и заради това Пикфорд не е санкциониран, нямаше никаква логика. По правилник всеки футболист може да бъде и декориран в жълто, и дори изгонен, без значение дали заради действие по време на игра, или при спряла такава.

Е, оказва се, че това не е било ясно на съдията, който отговаряше за ВАР системата в този двубой - Дейвид Куут. Британското издание "Daily Mail" разкрива шокиращата информация, че той не е знаел правилата и че не е бил наясно за това, че играч може да бъде санкциониран в такъв случай.

Именно поради това не е подал сигнал и към главния рефер на срещата, след като преразгледал ситуацията на повторения. Все още няма коментар от компетентните органи в Англия, но със сигурност, ако това се окаже вярно, то наказанието за него трябва да бъде огромно. Неслучайно от Ливърпул пуснаха и жалба срещу ВАР.

Вече бе взето и решение от ФА Пикфорд да не бъде наказан след двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички