Клоп: Важното е, че имаме точките да сме около топ 4


Клоп: Важното е, че имаме точките да сме около топ 4
Снимка: Getty Images/Gulliver

1215 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът му трябва да се концентрира върху място в топ 4 преди да мисли за защита на титлата. Нулево равенство в дербито с Манчестър Юнайтед свали мърсисайдци до четвъртата позиция в таблицата след трети последователен двубой без вкаран гол. 

"За мен не е важно къде се намираме в класирането сега – важно е, че имаме точките, за да сме около тази група в топ 4. За да си там ти трябват точки. Ние сме по средата на няколко тима, които се борят за тези места, и това трябва да е нашата задача. Не става въпрос за това, че ако не защитим титлата, нещата няма да са отново по старому.

Просто се борим за всичко и аз видях това днес. Най-важното нещо е да се класираме за Шампионска лига и знам колко трудно е това. Този сезон битката за топ 4 ще бъде особено трудна“, каза германецът.

Юнайтед запази аванса си от три точки пред Ливърпул, като двата тима се изправят един срещу друг в неделя, 23 януари, в среща от четвъртия кръг на ФА Къп. Равенството позволи на миналогодишния вицешампион Манчестър Сити да измести Ливърпул от втората позиция след убедителен успех над Кристъл Палас с 4:0. А как Клоп отговори на въпрос дали е мислил да поеме Манчестър Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички