Клоп: Не действаме егоистично с младите играчи


Клоп: Не действаме егоистично с младите играчи
Снимка: Getty Images/Guliver

1444 0

Ливърпул няма да стои на пътя на младите, които нямат възможност да пробият в първия тим и искат да продължат с развитието си другаде, сподели мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп след продажбата на Райън Брустър в Шефилд Юнайтед.

Предвид конкуренцията за място в стартовия състав на „Анфийлд“, висококотираният 20-годишен нападател премина в „остриетата“ за около 23.5 млн. паунда, като „червените“ имат откупна клауза за три години. "Ако съм егоист, това никога не помага…всички млади момчета трябва да знаят, че не ги държим тук на всяка цена, просто за да имаме решение за 1-2 мача на година. Това не е начинът, по който процедираме. Те трябва да направят някои стъпки в развитието си и понякога ние сме правилното място за тях да направят тези крачки, а понякога не сме“, започна Клоп пред журналисти.

"Нуждая се от играч в правилното място и в правилния момент, така че това означава, че той е готов да се бори, но има всички качества да се бори за позицията си в състава. Това е много важно, особено за момче като Райън, за когото бяхме на 100% загрижени относно неговото развитие заради контузията му…Това е наше момче и откакто съм тук, Райън е тук, но за съжаление се контузи“, завърши германският специалист.

През това лято Ливърпул привлече трима нови футболисти - Костас Цимикас, Тиаго Алкантара и Диого Жота, като последният бе най-скъп от тримата. Именно за него Клоп заяви, че го е следил от няколко години (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички