Клоп: Не помня сезон, в който да не сме били на ръба


Клоп: Не помня сезон, в който да не сме били на ръба
Снимка: Getty Images/Guliver

1102 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно със стреса в последния ден от сезона във Висшата лига и заяви, че ще разчита на миналия си опит, за да се справи със ситуацията.

Мърсисайдци са в борбата за място в Топ 4 и класиране за Шампионската лига за следващия сезон.

Третият Челси (67 точки), Ливърпул и Лестър Сити (по 66 точки) водят битка за последните две места в Шампионската лига преди мачовете от неделя.

"Не мога да си спомня сезон, в който не сме били на ръба. Свикнал съм да съм под страс до последния мач", каза Клоп преди домакинския двубой срещу Кристъл Палас.

"Имаме известна стабилност и отново създадохме увереност в тима. Вкарахме в правилните моменти и допуснахме по-малко голове. Това трябваше да направим. Но в последния кръг всичко може да се случи. Никой не трябва да очаква перфектен мач, прекалено много уважавам Палас", добави мениджърът.

Ливърпул победи Кристъл Палас със 7:0 през декември, което помогна на отбора на Клоп да поддържа по-добра голова разлика в сравнение с Лестър.

Мениджърът обаче заяви, че резултатът е без значение преди "наистина интересния мач" на Анфийлд и се надява 10 хиляди фенове, които се завръщат на стадиона, да им дадат нужната подкрепа.

"Не можете да си представите колко се радвам да видя 10 хиляди фенове в Анфийлд. Важно е да не губим търпение и имаме нужда от най-добрата подкрепа. Нищо не беше същото без фенове, трябваше да свикнем и го направихме, но не трябва да е така. Това прави разликата. Всички се нуждаем от подкрепа в живота, а футболът е игра, основана на емоции", добави Клоп.

Договорът на полузащитника на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум приключва след края на сезона.

Клоп заяви, че няма индикации за евентуалното му удължаване, но не постави под въпрос качествата на нидерландеца.

"Характерът на Жоржиньо е без съмнение, изключително момче изцяло отдадено на клуба и на отбора до последния ден", коментира мениджърът на "червените". А какво се случи с Нойер и Алисон след гола на бразилеца, четете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички