Ливърпул се справи с Бърнли и се завърна в топ 4 на Висшата лига


Ливърпул се справи с Бърнли и се завърна в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4873 0

Миналогодишният шампион на Англия Ливърпул победи Бърнли с 0:3 като гост в мач от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига. Мърсисайдци направиха решителна крачка към голямата си цел - класиране в топ 4 и участие в Шампионска лига през идния сезон.

Макар и да срещнаха известна съпротива, Ливърпул успя да спечели двубоя без особени трудности. Атаката на "червените" в лицето на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино отново срещна трудности в това да реализира положенията си. 

Попаденията за Ливърпул отбелязаха Фирмино през първата част, както и Натаниел Филипс и Алекс Окслейд-Чембърлейн през втората. За Филипс това бе дебютно попадение, докато Окслейд-Чембърлейн не се беше разписвал от миналото лято насам.

С победата Ливърпул се завърна в топ 4, като заема четвърто място с 66 пункта - с равен брой точки с петия Лестър, който обаче е с по-слаба голова разлика (-4). В неделя Ливърпул е домакин на Кристъл Палас, докато Лестър посреща Тотнъм в последния кръг от сезона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало на двубоя Ливърпул се добра до две страхотни положения за гол. Първо Анди Робъртсън изведе Мохамед Салах на чудесна позиция, но египтянинът се забави и позволи на Бен Мий да го блокира току преди да стреля към вратата. Малко след това Садио Мане получи подканващо подаване в наказателното поле, но не успя да намери целта.

Малко по-късно и Бърнли се добра до първите си голови ситуации, но Алисон показа добри реакции и опази вратата си суха. В 26-ата минута Бърнли стигна до най-чистото голово положение в срещата. Крис Ууд получи дълго подаване в пеналтерията, което му позволи да стреля от непосредствена близост до вратата на Ливърпул, но мощният му удар излезе встрани от целта.

В края на първата част Нат Филипс можеше да вкара за Ливърпул, но ударът му с крак в наказателното поле на Бърнли премина над вратата. Малко след това мърсисайдци все пак поведоха в резултата. Анди Робъртсън и Садио Мане разиграха на левия фланг, откъдето крайният бранител на Ливърпул подаде по земя в наказателното поле. Роберто Фирмино стигна до топката и я прати в мрежата на Бърнли - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Бърнли започна нахъсано втората част, опитвайки да зарадва своите привърженици. В 52-ата минута обаче Ливърпул направи много важна крачка към победата, отбелязвайки второ попадение. След центриране от корнер топката се озова в Садио Мане на границата на пеналтерията, откъдето сенегалецът подаде към Нат Филипс, който вкара с глава първото си попадение с екипа на Ливърпул - 0:2!

В 65' Мохамед Салах пропиля страхотен шанс за гол. Малко по-късно Бен Мий засече опасно центриране от корнер с глава, но ударът му бе блокиран. В края на срещата влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн показа чудесна техника в наказателното поле на Бърнли, за да преодолее отбраната и да вкара - 0:3!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул се нуждае от задължителна победа в днешния двубой, ако иска да се намеси в битката за топ 4. Мърсисайдци имат реална възможност да изместят Лестър от местата, даващи право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. За целта хората на Юрген Клоп трябва да победят намиращия се в добра форма тим на Бърнли, който обаче на практика няма за какво да се бори, тъй като вече си осигури оставането в елита на Англия.

Броят на контузените футболисти в Ливърпул продължава да е висок, като понастоящем Юрген Клоп не може да разчита на Ван Дайк, Гомес, Кабак, Матип, Дейвис, Кейта, Хендерсън и Жота, докато Милнър е под въпрос. Бардсли, Брейди, Лонг и Стивънс са контузени за Бърнли, а Поуп е под въпрос за двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бърнли: Норис, Тейлър, Мий, Тарковски, Лоутън, Гудмундсон, Корк, Уестууд, Браунхил, Макнийл, Ууд

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Филипс, Уилямс, Робинсън, Фабиньо, Вайналдум, Тиаго, Мане, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички