Клоп: Лудост е Ливърпул да мисли за куадрупъл, дори Манчестър Сити не успя


Клоп: Лудост е Ливърпул да мисли за куадрупъл, дори Манчестър Сити не успя
Снимка: Getty Images

1440 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е „лудост“ дори да се помисли за безпрецедентен куадрупъл от трофеи, подготвяйки наскоро коронясаните за победители в Купата на Лигата за срещата от петия кръг на ФА Къп с Норич в сряда.

„Червените“ надвиха Челси с 11:10 след драматични дузпи на „Уембли“ в неделя, за да стигнат до първата домашна купа в сезона в Англия, като продължават да се борят на три други фронта. Успех срещу Норич ще прати мърсисайдци на четвъртфиналите за Купата на Футболната асоциация, докато отборът има аванс от два чисти гола срещу Интер в осминафиналите на Шампионска лига. Играчите на Клоп са на шест точки от лидера Манчестър Сити, с мач по-малко, след серия от шест последователни победи в Лигата.

Но германецът не смята, че отборът му може да спечели и четирите трофеи, няколко месеца преди края на сезона. „Нито един отбор в историята на английския футбол не е правил куадрупъл, нали? Това е защото е невероятно трудно. Все още изоставаме от Манчестър Сити във Висшата лига. Не сме близо до това да мислим за подобни луди неща. Единственият тим, който може да го постигне сме ние, защото спечелихме първия финал, но дори Сити, с цялото си качество в последните години, не успя да спечели куадрупъл“, започна той.

Клоп каза, че е важно да бъде запазен фокусът върху „следващата крачка“ и да няма разсейване у играчите. Вероятно ще има доста промени в стартовия състав за двубоя с Норич, след като отборът игра 120 минути в неделя. Празненствата след триумфа бяха кратки и мениджърът на „червените“ не смята, че ще има проблем тимът да насочи вниманието си върху сблъсъка с „канарчетата“. „Партито беше в съблекалнята и след това всички се качихме обратно в автобуса…след това имаше силна музика в автобуса, никаква музика в самолета, може би такава в колите и след това обратно по домовете в 00:30 часа местно време. След това не можеш да спиш, или поне аз не можех, и дадохме почивката на момчетата вчера“.

Клоп отхвърли и сериозността на празненствата на 18-годишния Харви Елиът, след като ФА поиска обяснение за това защо е празнувал на терена със сигнална ракета в ръка. „Той направи грешка, но само заради модела на подражание, който имаме като хора сред обществото. Ще му кажа, мога да обещая, че няма да го направи отново. Смятам ли, че това е най-лошото нещо, което се е случвало в света на футбола? Не. Но в онзи момент се отпуснах и съм почти четири пъти по-голям от него, така че се случват такива неща“, завърши германецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички