Класа от Нунес! След забележителен гол Ливърпул пречупи Борнемут и се класира напред (ВИДЕО)


Класа от Нунес! След забележителен гол Ливърпул пречупи Борнемут и се класира напред (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1904 0

Ливърпул победи Борнемут с 1:2 в среща от четвъртия кръг на Купата на Лигата. Коди Гакои откри в 31', а Джъстин Клуйверт отбеляза първия си гол за клуба в 64'. 6 минути след това влезлият като резерва Дарвин Нунес върна преднината на своя тим след страхотно попадение.

Двубоят бе съпътстван от силен дъжд на "Виталити" и логично това затрудняваше действията на двата тима. Ливърпул бе по-дейният отбор, но и домакините създаваха също положения. Малко след 10 минути игра Клуйверт стреля опасно, като резервният вратар на мърсисайдци Келхър се намеси успешно.

Малко след това Кристи също създаде опасност пред вратата, но изстрелът мина покрай вратата на Ливърпул. В 27' Харви Елиън затрудни с изпълнение от наказателното поле, но Раду спаси. 4 минути по-късно след ъглов удар топката се озова в Елиът. Той стреля, но кълбото стигна до Гакпо. Стражът отрази първия му удар, но нидерландецът не сбърка при добавката и изведе Ливърпул напред. И до края на полувремето по-опасните положения бяха за мърсисайдци.

Първата голова възможност през второто полувреме бе в 60'. Тогава центриране в наказателното поле намери Мохамед Салах, но ударът му с глава бе неточен. След това домакините се активизираха и след няколко добри атаки в 64' стигнаха до изравнително попадение. След корнер топката стигна до Клуйверт, който този път не сгреши и отклони с глава за 1:1.

Радостта им обаче не трая дълго, след като в 70' Дарвин Нунес впечатли с изпълнение от границата на наказателното поле. С невероятна сила насочи тоопката и върна предимството на мърсисайдци. Това бе и последното попадение в двубоя за крайното 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички