Канте донесе изстрадан успех на Челси срещу Кристъл Палас


Канте донесе изстрадан успех на Челси срещу Кристъл Палас
Снимка: Getty Images/Gulliver

3712 0

Челси постигна трудна победа срещу Кристъл Палас в лондонско дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадението бе дело на Нголо Канте през втората част, като по този начин "сините" стигнаха до втора поредна победа като гост. Така Челси има вече 43 точки, с една по-малко от Манчестър Сити, който обаче по-късно днес има двубой. Разликата с Тотнъм обаче е намалена на 2 точки, след като вчера "шпорите" загубиха от Уулвърхямптън.

Първите 10-ина минути минаха без опасни положения пред двете врати. Макар Челси да държеше повече топката не успяваше да завърши добре атаките си. В 19' Нголо Канте пробва удар от далеч, но встрани от лявата греда. В 28' пък Оливие Жиру успя да се разпише с хубав удар, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 37' пък бе най-опасното положение за първата част. Вилиан застана зад топката, за да изпълни пряк свободен удар. Вратарят на домакините обаче реагира по блестящ начин и изби топката в ъглов удар. От него не последва нищо опасно, тъй като играчите на Палас изчистиха топката.

Въпреки изключително дефанзивната игра на домакините, Челси успя да ги пречупи. Голяма заслуга затова имаше и Давид Луис, който даде превъзходен пас към Нголо Канте. Французинът бе в наказателното поле, обкръжен от трима, но това не му попоречи да нанесе голов удар - 0:1.

И след попадението отборът на Маурицио Сари продължи да е по-активен. В 68' Жиру намери Еден Азар, който подаде с пета към Вилиан, но вратарят на Палас спаси. В 73' отново Жиру успя да се разпише, но и този път попадението бе отменено заради засада. Този път повторенията не убедиха, че такава е имало, а по-скоро, че голът е редовен. Освен това френският нападател бе заменен след това, тъй като получи контузия при приземяването си на терена. В заключителните минути домакините най-сетне излязоха от своята половина и започнаха да атакуват. Въпреки че създадоха няколко добри ситуации пред вратата на Кепа, не съумяха да стигнат до изравнителен гол.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Челси ще опита да вземе лондонското дерби и по този начин да скъси дистанцията до Тотнъм на 2 точки. Вчера "шпорите" направиха грешна стъпка срещу Уулвърхямптън и сега е моментът "сините" да се възползват от нея. Челси ще бъде без Педро, който заради контузията си при успеха над Уотфорд и няма да играе около 2 седмици, но пък Еден Азар ще търси нови голове, след като се намира в превъзходна форма.

През миналия сезон тимът на Рой Ходжсън победи Челси с 2:1 на своя стадион, но сега със сигурност ще им бъде много трудно да повторят този резултат. "Сините" спечелиха последните си 2 гостувания и показаха, че навлизат във форма и няма да се откажат никак лесно от борбата във Висшата лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Гуаита, Уан-Бисака, Томкинс, Сако, Ван Аанхолт, МакАртър, Миливоевич, Куяте, Шлъп, Таунзенд, Заха

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Алонсо, Луис, Рюдигер, Аспиликуета, Баркли, Жоржиньо, Канте, Азар, Жиру, Вилиан

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички