Какво си казали Юрген Клоп и Бруно Фернандеш през лятото на 2019-а?


Какво си казали Юрген Клоп и Бруно Фернандеш през лятото на 2019-а?
Снимка: Стоп кадър, Twitter

2076 0

Само преди година мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри силните си впечатления от представянето на португалския полузащитник Бруно Фернандеш, който изиграва страхотен мач срещу мърсисайдци с екипа на тогавашния му отбор Спортинг Лисабон. Немският специалист бе толкова впечатлен от играта на Фернандеш, че след мача дори отиде при него, за да го поздрави.

Двамата си разменят няколко думи с усмивки на лице, но така и не става ясно какво точно са си казали. "Добър мач. Справи се добре. Поздравления за силната игра. Ти си топ футболист", казал Клоп на Фернандеш според португалското издание 'O Jogo'. Половин година по-късно Бруно Фернандеш осъществи трансфер в кръвния враг на Ливърпул - Манчестър Юнайтед, на стойност 47 млн. паунда, а много скоро оправдава високата си цена с изявите си на терена.

След приятелската среща между Ливърпул и Спортинг Юрген Клоп отново се изказва ласкаво за Бруно, който още тогава бе спряган за трансфер в Юнайтед. "Ако премине в Манчестър Юнайтед, то тогава ще можем отново да играем срещу него. Очевидно е, че той е много добър футболист", споделя Клоп на пресконференция. И добавя, че Фернандеш със сигурност ще направи отбора на Юнайтед по-силен, но трансферите на "дяволите" не влизат в неговата работа.

Тогава много медии писаха, че Ливърпул също се включва в надпреварата за подписа на Бруно Фернандеш, но Клоп даде ясен знак, че не смята да привлича португалеца. Основната причина бе, че според Клоп мърсисайдци разполагат със завършен състав и няма нужда от инвестиции в големи трансфери, какъвто бе този на Фернандеш.

С наближаването на летния трансферен прозорец трансферните спекулации се увеличават, като последните около Ливърпул са свързани с халфа на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара. Какво каза Юрген Клоп по отношение на спекулациите за трансфер на Тиаго в Ливърпул - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички