Невероятната история на надписа "Защо винаги аз" на Балотели


Невероятната история на надписа "Защо винаги аз" на Балотели
Снимка: Guliver/Getty Images

3374 0

"Перфектното нещо в перфектното време за перфектния човек", заяви Люк Чапман, който е отговарял за поддръжката на екипите в Манчестър Сити, докато Марио Балотели бе в клуба.

Именно той разкрива любопитната история за един от най-известните фрази във футбола - "Защо винаги аз", която Балотели разкри под фланелката си при отбелязване на гола в дербито на Манчестър през 2011 година. Сити унищожи Юнайтед с 6:1 през 2011 година, а Супер Марио откри резултата и отправи посланието си.

"Противно на широкото мнение, Марио беше много добро момче и беше винаги весел. Може би бе повече индивидуалист и това понякога пречеше на отбора, но никой не можеше да отрече таланта му.

Много играчи носят още една тениска под екипите си, особено когато времето е студено и често ме молят да изписвам неща върху тях - например, рождени дати на роднини. Сутринта преди мача Марио ме помоли да напиша нещо на неговата тениска, но аз го предупредих, че посланието не трябва да е обидно за никого, особено за феновете на Юнайтед.

Не приех първите му две предложения точно поради тази причина, а тогава той просто се сети за "Защо винаги аз", просто ей така му хрумна. В този момент си казах, че това е правилното решение.

Малко преди мача бях оставил тениската му с надписа и когато той си я сложи, доста от играчите го гледаха учудени. В последствие той вкара първия гол за нас, а това се оказа една изключителна победа.

Предупредих Марио да не си вдига фланелката над брадичката, за да покаже надписа, защото ще получи жълт картон. Той си я вдигна зад главата и това провокира рефера да го санкционира, но Марио си е Марио", разказва Чапман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички