Как отбор от Кения направи невиждано шоу на дузпи срещу Евертън? (ВИДЕО)


Как отбор от Кения направи невиждано шоу на дузпи срещу Евертън? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3786 0

Изпълнения на дузпи между отбора от английската Висша лига Евертън и тогавашният шампион на Националната кенийска Суперлига - Кариобанги Шаркс, несъмнено ще останат в историята като едни от най-странните, забавни и интригуващи 11-метрови наказателни удари, на които сме ставали свидетели в модерната история на футбола.

Това се случи преди две години - през лятото на 2019-а година, като двата отбора участваха на турнира "Спортпеса Суперкупа" - състезание, което имаше за цел да повиши популярността на африканския футбол и интереса към него.

Евертън пътува до Кения, за да играе в турнира, като това бе част от подготовката на "карамелите" за сезон 2019/20. Марко Силва бе избрал да пусне играчи като Андре Гомес, Фил Джагиелка и Адемола Лукман през редовното време, като и много юноши от школата получиха шанс.

В крайна сметка обаче се стигна до изпълнения на дузпи, които определено "откраднаха шоуто". Африканските футболисти отпразнуваха по много екстравагантен начин някои отбелязани дузпи. Вижте във видеото по-долу за какво точно става въпрос:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички