Как Ливърпул реагира на 8-те най-тежки поражения под ръководството на Юрген Клоп


Как Ливърпул реагира на 8-те най-тежки поражения под ръководството на Юрген Клоп
Снимка: Getty Images/Gulliver

2644 0

След срамната загуба с 4:1 от Наполи отборът на Ливърпул отчаяно се нуждае от светкавичен отговор в следващия си мач срещу Уулвърхямптън в събота, но може ли да се очаква реакция от мърсисайдци толкова бързо?

Откакто Юрген Клоп е на "Анфийлд", "червените" са преминавали през много тежки моменти. Освен 4:1 от Наполи, Ливърпул на Юрген Клоп помни още осем много тежки загуби.

И ако търсим отговор на въпроса как мърсисайдци ще реагират на загубата в Неапол, то трябва да погледнем към историята и реакцията на Клоп след най-големите поражения на отбора.

Уотфорд 3-0 Ливърпул – декември 2015 г.

Следващ мач: Ливърпул 1-0 Лестър

Само няколко месеца след идването на Клоп последният мач на Ливърпул преди Коледа ги остави без подарък на "Викъридж Роуд" след поражение с 3:0, а "червените" се спуснаха до деветото място в таблицата на Висшата лига.

Следващият мач на Ливърпул дойде на Boxing Day, където Кристиан Бентеке отбеляза победния гол за с 1-0 над Лестър на "Анфийлд", но пък след това "червените" успяха да спечелят само една победа в лигата през януари.

Ливърпул обаче стигна и до финалите за Купата на Лигата и Лига Европа по-късно през този сезон, но завършиха едва на осмо място в първенството.

Уотфорд 3-0 Ливърпул – февруари 2020 г.

Следващ мач: Челси 2-0 Ливърпул (ФА Къп)

Още едно незабравимо пътуване до Хертфордшър по време на сезона, в който Ливърпул спечели титлата. Това беше мачът, в който надеждите на Ливърпул за непобеден сезон във Висшата лига приключиха, слагайки край на серия от 18 победи.

След това имаше само три мача, преди футболът да спре поради пандемията от Covid-19. Тези три резултата бяха поражение с 2-0 от Челси на четвъртфиналите за Купата на Англия, победа с 2-1 над Борнемут на "Анфийлд" и загубата в Шампионска лига от Атлетико Мадрид.

Барселона 3-0 Ливърпул – май 2019 г.

Следващ мач: Нюкасъл 2-3 Ливърпул

Това поражение дойде след поредица от 10 поредни победи във всички турнири и едва ли е необходимо да припомняме какво се случи в реванша. Следващият мач беше драматична победа в Нюкасъл, благодарение на Дивок Ориги. А след това дойде и най-добрата европейска вечер в историята на "Анфийлд", побеждавайки Барселона с 4-0.

Ливърпул 1-4 Ман Сити – февруари 2021 г.

Следващ мач: Лестър 3-1 Ливърпул

Един следобед, който Алисон ще иска да забрави. Този мач беше в центъра на кризата с контузии в защитата на Ливърпул през сезон 2020/21 и не беше голяма изненада да видим Сити да разбива отбраната на "червените".  

Ситуацията за Ливърпул не се подобри особено през следващите седмици, тъй като отборът на Клоп бе победен от Лестър в следващия си мач - един от четирите мача в лигата, които мърсисайдци ще загубят в следващите си пет срещи.

Тотнъм 4-1 Ливърпул – октомври 2017 г.

Следващ мач: Ливърпул 3-0 Хъдърсфийлд

Денят, в който Деян Ловрен беше сменен след половин час игра. Това беше наистина мрачен следобед за "червените" на "Уембли". Това, което последва обаче, беше серия от 18 мача без загуба и три чисти мрежи в следващите им четири мача. Тази загуба се оказа повратна точка в сезона на Ливърпул.

Ман Сити 4-0 Ливърпул – юли 2020 г.

Следващ мач: Ливърпул 2-0 Астън Вила

Най-простимата загуба с 4-0 в историята на Ливърпул? Вероятно. Този мач дойде дни след като "червените" бяха короновани за шампиони на лигата за първи път от 30 години.

Предишните шампиони Сити дадоха на отбора на Клоп почетен караул, когато се появиха за мача. Само това беше достатъчно, за да компенсира последвалия резултат. След това Ливърпул спечели четири от шестте оставащи мача в лигата, за да завърши с 18 точки пред Сити.

Ман Сити 5-0 Ливърпул – септември 2017 г.

Следващ мач: Ливърпул 2-2 Севиля

Дали този мач щеше да завърши 5-0, ако Садио Мане не беше изгонен за високо вдигнат крак срещу Едерсон? Не. Това беше първата загуба на Ливърпул за сезон 2017/18, след като победиха Арсенал с 4-0 в предишната си среща в лигата. Това обаче беше резултат, който донякъде провали прогреса им, като "червените" спечелиха само един от следващите си седем мача.

Астън Вила 7-2 Ливърпул – октомври 2020 г.

Следващ мач: Евертън 2-2 Ливърпул

Едно от най-странните поражения в историята на клуба. Ливърпул влезе в този двубой, след като спечели първите си три мача от сезона, опитвайки се да запази титлата си в лигата. Тук мърсисайдци бяха разкъсани по начин, подобен на това, което видяхме в Неапол в сряда, допускайки седем гола за първи път от почти 60 години.

Следващият мач беше дербито на Мърсисайд, което щеше да има огромен ефект върху остатъка от сезона на Ливърпул, като Върджил ван Дайк получи контузия в коляното, която го извади до края на сезона.

*Статията е изготвена по материал на Thisisanfield.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички