Жозе Моуриньо ще учи корейски, за да подобри комуникацията си със Сон


Жозе Моуриньо ще учи корейски, за да подобри комуникацията си със Сон
Снимка: Getty Images/Guliver

2511 0

Треньорът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри, че е започнал да учи корейски, за да подобри комуникацията си с футболиста на тима Хюн-Мин Сон. Португалският наставник вече знае шест езика – поругалски, испански, каталунски, английски, френски и италиански, но иска да добави още един към тях, за да комуникира по-добре със звездата си в предни позиции.

Наставникът на Спърс сподели, че е важно да се обръща внимание различните култури в клуба и е склонен да научава все повече нови езици. „Комуникацията е много важна, когато аз съм с отбора. Когато комуникирам с някого, трябва да го правя на родния му език, който той знае най-добре. Смятам, че по този начин се проявява уважение към културата на клуба – да комуникираш с всеки на езика, който той разбира най-много. Имаме португалска група в треньорския щаб, но имаме и англичанин – Ледли Кинг. Когато комуникирам с играчите, искам да го правя на родния им език, затова ще науча корейски“, заяви Жозе Моуриньо пред ‘The Sun’.

Откакто португалският специалист пристигна в Тотнъм, Хюн-Мин Сон успя да реализира 12 гола, включително и първото попадение на тима в началото на престоя на Моуриньо в клуба през ноември. Кореецът има 85 гола в 229 мача за „шпорите“ и може да стане дори по-опасен нападател, ако подобри комуникацията си със Специалния. А ето какво каза Жозе Моуриньо за финалиста в Шампионската лига Пари Сен Жермен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички