Жозе Моуриньо обвини Реал Мадрид за бавната адаптация на Гарет Бейл


Жозе Моуриньо обвини Реал Мадрид за бавната адаптация на Гарет Бейл
Снимка: Getty Images/Guliver

2979 0

Жозе Моуриньо възложи вината за бавния старт на сезона на Гарет Бейл на Реал Мадрид и заяви, че Тотнъм сега се възползва от предимствата на предприетия търпелив подход, тъй като уелсецът най-накрая започна да навлиза във форма.

Бейл блесна с два гола и асистенция при победата над Бърнли в неделя, а също така бе и в основата на победата в Лига Европа над Волфсбергер. Преди този подем обаче, Бейл изглеждаше сянка на себе си откакто се завърна в "шпорите" под наем от Реал Мадрид.

Крилото се бе превърнало в нещо като изгнаник на „Бернабеу“ и на въпроса защо му отне толкова време, за да намери отново ритъма си в северния Лондон, Моуриньо каза:

„Защо през последните две години беше такава ситуацията с него в Мадрид? Попитайте ги. Може би ако ви отговорят, можете да разберете по-добре защо отне известно време".

„Може би да бъде търпелив беше основната причина той да достигне нивото, което показа през последните няколко седмици.“

Същевременно, съотборникът на Бейл Джо Родон не е участвал от януари, но Моуриньо казва, че 23-годишният защитник само трябва да бъде търпелив и да изчака възможност.

"Той не трябва да прави нищо", каза Моуриньо. „Той работи много усърдно, добър професионалист е. Той не трябва да прави нищо. Той не може да играе в Лига Европа, така че шансовете му намаляват спрямо останалите момчета. Той играе на позиция, при която, разбира се, ако беше в Лига Европа, щеше да има много шансове да играе в тези 11 мача, които направихме. Няма нищо", допълни Моу.

„Той е перфектен, работи много усърдно, млад човек е, иска да се учи, много е ентусиазиран. Той вече изигра важни мачове срещу някои от най-добрите отбори. Трябва само да изчака възможностите си".

А кой е фаворит да поеме поста на Моуриньо, вижте ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички