Жозе Моуриньо: Тотнъм все още може да завърши в топ 4


Жозе Моуриньо: Тотнъм все още може да завърши в топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

975 0

Жозе Моуриньо все още вярва, че неговият Тотнъм може да завърши в топ 4 на Висшата лига независимо от незадоволителните резултати в последно време. „Шпорите“ се свлякоха от върха до деветото място след серия от едва три победи в последните си 12 мача, което означава, че сега са по-скоро аутсайдери за достигане на квалификация за Шампионска лига.

Играчите на португалския специалист гостуват на Уест Хем в неделя – те са на шест точки зад петите в таблицата „чукове“, с мач по-малко. „Много е незряло да се мисли за класирането. Някои отбори все още мачове в аванс. В нашия случай, вече играхме на два пъти с Ливърпул, Челси, Манчестър Сити. Има други тимове, които дори не са играли втори двубой срещу един от топ отборите. Ние имаме един мач по-малко. Знам това вече, защото Саутхемптън трябва да играе в четвъртфиналите за ФА Къп в същата седмица, когато трябва да играем с тях, ние няма да изиграем този двубой“, започна той.

Моуриньо сподели, че „шпорите“, които играят срещу Сити във финала за Купата на Лигата през април, ще се борят за класиране в Шампионска лига през следващия сезон. „Всичко може да се случи. Можем да финишираме в топ 4, топ 6 или извън топ 6. Трябва да направим така, че ще завършим на възможно най-висока позиция“. Първият двубой срещу Уест Хем завърши при зрелищно равенство 3:3 през октомври, след като „чуковете“ реализираха три гола в заключителните десет минути. Този сблъсък имаше дълготраен ефект, като Моуриньо предпочете по-прагматичен подход, за да заздрави отбраната си.

Бившият мениджър на Челси и Манчестър Юнайтед каза, че онзи двубой олицетворява кампанията на Тотнъм. „Първият мач срещу Уест Хем до известна степен отразява нашия сезон и някои от проблемите ни. Ако бяхме спечелили онзи мач, всички щяхте да кажете, че сме играли невероятно, както и направихме – изиграхме страхотно първо полувреме, много качество, доминация, играхме наистина добре, но не спечелихме в края и това олицетворява много от нашите срещи“, завърши Моуриньо.

Междувременно стана ясно, че Тотнъм е клубът с най-големи дългове в Европа (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички