Жозе Моуриньо: Хюн Мин Сон заслужава нов дългосрочен контракт в Тотнъм


Жозе Моуриньо: Хюн Мин Сон заслужава нов дългосрочен контракт в Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1367 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че очаква Хюн Мин Сон да подпише нов дългосрочен договор след страхотното начало на кампанията. 28-годишният нападател, чийто сегашен контракт изтича през 2023, преговаря за нова подобрена сделка с „шпорите“.

Сон има девет гола в осем мача този сезон, като има и четири асистенции, партнирайки си по впечатляващ начин с Хари Кейн. Моуриньо вярва, че моментната му форма вероятно ще гарантира на корееца ново споразумение, което ще го направи един от най-добре платените футболисти на клуба.

„На Сон му остават три години от настоящия договор, така че не се намираме в екстремна ситуация или някакво притеснение. Сон обича да играе за клуба. Вярвам, че той ще иска да обвърже бъдещето си с клуба. Всички в Тотнъм го обичат“, започна португалският специалист.

Кейн и Деле Али поеха отговорност през последните години да водят отбора напред, но Сон се превърна в един от най-ключовите футболисти на „шпорите“. „Той не може да прави повече от това, което показва. Сезон след сезон Сони показва колко е добър. Разбира се, колкото по-добре се представя тимът, толкова по-лесно става за самите играчи. Но Сони си е Сони и всички знаят какво трябва да направи той, за да заиграе на още по-високо ниво – нищо“.

Сон, който вкара след влизането си от пейката при класическата победа за Лига Европа над ЛАСК с 3:0 в четвъртък, вероятно ще се завърне в титулярния състав за гостуването на Бърнли в понеделник. Хюн Мин Сон е и с основни заслуги за това, че Тотнъм е най-резултатният английски отбор (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички