Жозе Моуриньо е нещото, от което се нуждае Тотнъм


Жозе Моуриньо е нещото, от което се нуждае Тотнъм
Снимка: Guliver/GettyImages

3410 0

През последните дни се изписа и изговори толкова много за това, че Жозе Моуриньо не е подходящият човек за Тотнъм, че почти никой не погледна от другата страна и не разгледа назначението му като успешен ход. Да, Моу обикновено е арогантен и може да дразни хората, но това е нещо, което се изисква в мениджърската професия, а и тези му черти понякога са му носили големи успехи. В крайна сметка обаче треньорската му кариера и статистиката на водените от него тимове показват, че той е един много добър наставник.

Специалния е обвиняван за начина, по който приключиха предните му 3 периода като мениджър, но ако погледнем какво свърши той в Реал Мадрид, Челси и Манчестър Юнайтед, то резултатите не изглеждат никак лоши. Ла Лига и купи на страната в Мадрид, трета титла в Премиър лийг с Челси и два трофея с Манчестър Юнайтед. Отделно присъствието на Моуриньо в клуб от Висшата лига е добре за самото първенство.

А от точно това се нуждаят Спърс в момента. Ако трябва да сме честни, Тотнъм не уволниха Маурисио Почетино, защото смятат, че е лош мениджър или защото мислят, че той не може да изгради наново отбора си и да се върне обратно сред водещите клубове. „Шпорите“ уволниха Почетино, защото те нямат време да изграждат тим наново. Тотнъм имат амбицията да станат един от водещите клубове в света и затова инвестираха толкова много в построяването на нов стадион и сега съоръжението трябва да се изплаща. Затова Спърс имат нуждата да бъдат в топ 4, да играят в Шампионската лига и се нуждаят от някой, който да ги оформи като топ отбор, тъй като времето изтича.

Португалският мениджър е много добър организатор, той може да стабилизира тим и да предложи работеща система. Също така Моуриньо може да извлича максимума от играчите, независимо дали договорът им изтича, или не. Успехът на Тотнъм през последните години се дължеше на страхотна игра в защита, а това изчезна през последните година. А нека не забравяме, че Моуриньо е майстор в стабилизирането на отбраната. Но може би най-важната задача за Специалния би била да се избегне евентуален финансов колапс.

Ако това се случи, то решението на Даниел Леви да назначи Жозе Моуриньо ще се окаже правилно. Да, този ход е рисков и надали Специалния ще изкара на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ повече от 3 години, но може би това е нещото, което Спърс искат. Някой да дойде, да ги стабилизира и да положи основите за следващия Почетино. А какво направи Тотнъм в дебюта на Моуриньо, вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички