Жиру обясни за проваления трансфер в Интер


Жиру обясни за проваления трансфер в Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

2270 0

Оливие Жиру заяви, че вече е бил стегнал багажа си за Италия по време на януарския трансферен прозорец, но напускането му е било блокирано от мениджъра на Челси Франк Лампард. През зимата френският нападател бе близо до трансфер в Интер, тъй като искаше да запише повече игрови минути, за да си осигури място в тима на Франция за Евро 2020. Сделката обаче не се осъществи.

Самият Жиру имаше желание да се събере отново с Антонио Конте в Интер, но след като Челси не успяха да намерят нов нападател, Франк Лампард реши да го задържи. „През януари вече се виждах извън Челси. Имах шест трудни месеца. Затова имах желанието да сменя обстановката. Исках да сменя обстановката. Всичко беше договорено, но накрая Челси не ме пусна. Всички знаят, че спортният проект на Интер е най-интересен за мен. Лацио и Тотнъм са другите тимове, които се оглеждаха за мен.“

„В един момент започнах да се чудя къде искам да играя. Говорих с Конте по телефона, той ме познава от периода ни в Челси, това е предимство за мен. В допълнение към това, Интер играят в Шампионската лига. Те са страхотен клуб. Лацио опитаха абсолютно всичко, дори дойдоха до Лондон, за да опитат да ме вземат, но трансферът беше блокиран“, заяви Оливие Жиру. Междувременно Интер продължават да настояват за привличането на Жиру, като искат и негов сънародник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички