Жалко: Мечтата на Ришарлисон му се изплъзва - пропуска Мондиал 2022?


Жалко: Мечтата на Ришарлисон му се изплъзва - пропуска Мондиал 2022?
Снимка: Getty Images

3851 0

Нападателят на Тотнъм Ришарлисон бе видимо разстроен и през сълзи призна, че вероятно ще пропусне Световното първенство по футбол тази есен, след като получи контузия при победата над бившия му тим Евертън с 2:0 в събота вечер.

Бразилецът напусна принудително терена през първата част поради проблем в прасеца и си тръгна от стадиона на „шпорите“ с помощта на патерици.

С 38 мача за националния отбор на "Селесао", нападателят изглеждаше сигурен във финалния състав на селекционера Тите, но участието му сега е под сериозна въпросителна. Независимо от победата на Тотнъм, той не скри сълзите си, когато говори пред медиите.

"Толкова съм близо до сбъдването на моята мечта (б.р – да играе на Световното първенство). Вече имах подобна травма, но се надявам да се възстановя максимално бързо. Трудно ми е да говоря в момента, но да видим, ще се възстановя.

В понеделник ми предстоят тестове, но дори при ходенето ме боли. Нека изчакаме. Трябва да остана положително настроен, ако искам да отида в Катар. Толкова е близо, след месец време, и работим неуморно, за да сме готови и всичко да бъде наред.

За съжаление, имах тази контузия на прасеца, но сега става въпрос за чакане, правилно лечение всекидневно, за да мога да се оправя възможно най-бързо“, каза той пред ESPN Brazil, визирайки травмата на прасеца, която го остави за месец извън терените миналия сезон.

Мениджърът на "шпорите" Антонио Конте потвърди, че той няма да играе при гостуването на Манчестър Юнайтед в средата на следващата седмица. Бразилия ще започне участието си в Катар на 24 ноември, но Тите ще обяви състава си в началото на ноември, след около две седмици. А ето кой от състава на Англия пропуска Мондиала в Катар. 

Всички интересни моменти, новини, резултати и факти за Световното първенство по футбол четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички