Член на УЕФА категоричен: Реал Мадрид, Челси и Манчестър Сити ще бъдат отстранени от Шампионска лига


Член на УЕФА категоричен: Реал Мадрид, Челси и Манчестър Сити ще бъдат отстранени от Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

7888 0

Шефът на датската ФА и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Йеспер Мьолер е категоричен, че създаването на европейската Суперлига съвсем скоро ще доведе до сериозни мерки от страна на УЕФА. Мьолер смята, че до петък най-късно отборите на Реал Мадрид, Челси и Манчестър Сити ще бъдат отстранени от тазгодишното издание на Шампионска лига.

Подобни съмнения се появиха още при обявяването за създаването на Суперлигата, като дори президентите на УЕФА и ФИФА заплашиха 12-те клуба, че ще пострадат от това тяхно решение. Според Мьолер този ход ще се отрази на три от четирите клуба, останали в Шампионска лига, а това означава, че трофеят на практика ще отиде в ПСЖ, който не влиза сред 12-те клуба, които участват в Суперлигата.

"Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси напускат турнира, очаквам това да се случи в петък", заяви Мьолер пред датско издание. И добави, че очаква в петък да се състои извънредно заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА, на което да се вземе решение за изваждане на 12-те клуба от евротурнирите, които са под егидата на УЕФА.

В същото време обаче се появиха информации, че няма начин Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси да бъдат отстранени от тазгодишното издание на Шампионска лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички