Изумителните Гакпо и Нунес наказаха Ман Юнайтед и взривиха статистиката (ВИДЕО)


Изумителните Гакпо и Нунес наказаха Ман Юнайтед и взривиха статистиката (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4687 0

Новите звездни попълнения на Ливърпул - Дарвин Нунес и Коди Гакпо, направиха съществената разлика между мърсисайдците и Манчестър Юнайтед по време на английското дерби от 26-тия кръг на Висшата лига.

Всъщност именно нидерландецът откри резултата в края на първата част и докато уругваецът удвои 120 секунди след подновяването на двубоя, то паднаха още общо 5 попадения до края на срещата за разгромното и историческо 7:0 срещу вечния съперник. 

Video edited on Kapwing

По този начин до края на двубоя двамата оформиха по общо две попадения срещу своите имена, но е важно да се уточни, че те всъщност бяха заменени съответно в 78-ата и 79-ата минута на срещата и по този начин нямаха на разположение общите 93 минути. 

Това обаче не им попречи за изумително постижение като дуо в нападение. Двамата се превърнаха в първите от февруари 1910 г., които отбелязват по две попадения във вратата на Манчестър Юнайтед в двубой от най-високото ниво на футбола. До този момент последните го сторили бяха Артър Годард и Джеймс Стюарт, припомнят от OptaJoe. 

 Трябва да се отбележи и изумителната полезност на нидерландеца, който преди да впечатли на Мондиал 2022 бе част от ПСВ, като общо за родния си тим и Ливърпул е взел участие в 24 гола в 22 шампионатни двубоя още до откриващото попадение срещу Манчестър Юнайтед, като по този начин статистиката допълнително набъбна.

Вижте легендарното постижение на Мохамед Салах след Ливърпул - Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички