Манчестър Юнайтед проспа полувреме и Ливърпул го унижи в дербито на Англия (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед проспа полувреме и Ливърпул го унижи в дербито на Англия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7443 0

Ливърпул унижи вечния си съперник Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия от 26-тия кръг на Висшата лига с разгромното 7:0, като шест от безответните попадения паднаха през втората част и бяха дело на четирима играчи: Нунес на два пъти, Салах на два пъти, Гакпо и Фирмино, като “лалето“ откри резултата в заключителните минути на първата част и на практика също се отчете с две попадения.

По този начин възпитаниците на Юрген Клоп достигнаха до пето място във временното класиране с мач и точка повече от шестия Нюкасъл, докато "червените дяволи" остават на 14 точки от първия - Арсенал

На терена обаче нещата придобиха ужасяващи измерения за гостите най-вече в края на първата и началото на втората част, след като първо Коди Гакпо откри в 43-тата минута, а 120 секунди след подновяването на двубоя Нунес стартира "голеадата", отприщила се през втората част.

Преди това пък Манчестър Юнайтед записа страхотна втора половина на първото полувреме, когато Каземиро откри от нередовна позиция, а около преполовяването на частта - Фернандес пропиля с глава чиста възможност за "червените дяволи".

Статистически погледнато - това бе вечерта на Мохамед Салах, който в рамките на второто полувреме счупи рекорд след рекорд. Първоначално се превърна в първия играч за сезона, който в рамките на една кампания вкарва над 20 гола и асистира повече от 10 пъти във всички турнири. 

Той се превърна и в първия играч, който отбелязва в пет последователни двубои срещу Манчестър Юнайтед, а междувременно постигна и нещо изумително - превърна се в голмайстор на Ливърпул във Висшата лига за всички времена. 

Междувременно това бе най-тежката загуба за Манчестър Юнайтед в шампионата от 1926 г. насам, когато отново с 0:7 губят от Блекбърн.

Първо полувреме:

Първият удар посока на една от двете врати бе изстрелян още преди изтичането на 180 секунди от младия и безкрайно мотивиран Елиът, но той не промени резултата на срещата. Секунди по-рано бе извършено нарушение срещу него и така се стигна до първото статично положение пред мърсисайдци. 

В 22-рата минута Робъртсън завърши скоростно нападение и от левия фланг опита да намери противоположния ъгъл на вратата, но Мартинес се оказа по пътя на топката. Именно и аржентинецът изигра ключова роля преди изтичането и на следващата минута, когато отклони удар от съвсем близка дистанция на Нунес.

След още 180 секунди Бруно Фернандес бе напът да открие за "червените дяволи", но опитът му на плонж с глава премина покрай десния страничен стълб.

Video edited on Kapwing

В 38-ата минута Антъни бе напът да излезе пред чисто голово положение, което обаче бе осуетено. Той първо се справи с Алисон, но загуби при ново единоборство. До бразилския нападател кълбото стигна след изключително извеждащо подаване на Каземиро, при което обаче се оказа, че така или иначе е имало засада. 

Още три минути бяха нужни и за първото попадение в двубоя - дело на Каземиро. Той изскочи на отлична позиция с Вегхорст при статично положение, като полузащитникът реализира, но от нередовна позиция.

ГОЛ! Звездното зимно попълнение на Ливърпул - Коди Гакпо, вкарва първото редовно попадение в двубоя. То падна в 43-тата минута, когато Робертсън изведе с чудесно подаване нидерландецът. Нападателят по диагонал без да се бави прати топката във вратата на Де Хеа. 1:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

ГОЛ! Дарвин Нунес удвои разликата на домакините в рамките на 120 секунди след началото на второто полувреме. Уругваецът не сгреши с глава и нанесе тежък удар по "червените дяволи". Той наказа серия от грешки около наказателното поле, когато в крайна сметка за пореден път кълбото попадна в Елиът, който центрира балонно отдясно, а таранът си свърши работата. 2:0!

ГОЛ! Нидерландският голмайстор на Ливърпул от по-рано оформи класическа разлика за домакините в 50-тата минута, когато стана основен участник в мълниеносна контраатака по целия терен. В крайна сметка Салах се справи с Мартинес по десния фланг, подаде на Гакпо, а последният прехвърли легендарният Де Хеа! 3:0!

В следващите минути динамиката в играта създаде отлични ситуации и пред двете врати. Първо Алисон се отчете с огромна грешка при върната топка, когато изпусна да поеме кълбото и пресата на Фернандес бе напът да даде резултата. Той обаче се опита да потърси дузпа, но такава не бе отсъдена. 

При следващите 180 секунди Робърсън и Конате пропиляха по една чиста ситуация пред вратата на Де Хеа, като и в двата случая кълбото профуча около десния страничен стълб.

ГОЛ! Мохамед Салах наказа "червените дяволи" в 65-тата минута за негово попадение в пета поредна среща между двата тима, което го прави първия с подобно постижение. Той се възползва от поредното страхотно нападение за мърсисайдци и с първото си докосване наказа съперника. 4:0!

Video edited on Kapwing

Рейд малко по-късно на Рашфорд успя да премине около Алисон, но последвалият удар от скъсен ъгъл се отрази в страничния стълб и резултатът остана на нула за гостите.

ГОЛ! Попаденията във вратата на гостите продължиха с второто, дело на Дарвин Нунес в двубоя. Този път атаката на мърсисайдци премина по левия фланг, от който Хендерсън центрира, а уругваецът само леко насочи кълбото с глава към поразената няколкократно врата в двубоя.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Мохамед Салах вкара второто си попадение в двубоя в 83-тата минута на двубоя, когато египтянинът се възползва от поредната грешка в отбраната на Юнайтед и нищо не му попречи да увеличи унизителната разлика в двубоя! 6:0!

ГОЛ! Спряганият за напускащ през лятото - Роберто Фирмино, вкара седмото безответно попадение в двубоя 120 секунди преди изтичането на редовното време. Той пое страхотно подаване от Салах, завъртя се и разстреля Де Хеа! 7:0!

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Елиът, Салах, Гакпо, Нунес

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Мартинес, Варан, Шоу, Дало, Фред, Каземиро, Фернандеш, Антони, Вегхорст, Рашфорд

Преди мача:

Двата тима влизат с победи от по-рано през седмицата, но имат сериозна разлика в цялостното си представяне, след като "червените дяволи" вече спечелиха трофей, докато шансовете на мърсисайдците през настоящата кампания за подобен успех са минимални.

Домакините влизат в двубоя с 10 точки по-малко от прекия си съперник в двубоя и с три места по-надолу - шесто, и трето за възпитаниците на Тен Хаг, които разполагат с 49 точки.

Първата среща между двата тима по време на кампанията приключи с домакински успех - 2:1, в края на август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички