Изненадващо: Треньорът на Норвегия даде прогноза за "Златната топка"


Изненадващо: Треньорът на Норвегия даде прогноза за "Златната топка"
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1998 0

Треньорът на националния отбор по футбол на Норвегия - Стале Солбакен, даде изненадваща за мнозина прогноза за нов носител на "Златната топка".

Какво очаква специалистът?

Наставникът не заложи на своя възпитаник Ерлинг Холанд за най-ценното индивидуално отличие във футбола. Вместо това, той прогнозира, че Лео Меси ще вдигне осмата си такава награда.

Ключовият фактор

Двамата, заедно с Килиан Мбапе, са фаворити за короната. Въпреки това, според Солбакен победителят ще е един и това ще бъде световният шампион от Мондиала в Катар. Именно триумфа в Близкия Изток през зимата ще окаже сериозно влияние, смята специалистът.

"Най-вероятно спорът ще бъде между Лионел Меси, Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. След тях има също някои аутсайдери. Ако питате мен кой мисля, че ще спечели, бих казал Меси. Причината е триумфът на Световното първенство. Винаги има влияние. Мбапе също бе там", коментира треньорът, цитиран от "Bold.dk" и продължи.

"Ерлинг има голмайсторски награди. Той счупи рекорди и спечели "Играч на годината" за всяка категория в Англия. Освен това, спечели Шампионската лига", добави Солбакен.

А с каква нагласа в битката за "Златната топка" влиза самият Меси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички