Изненадващо, но факт: Дарвин Нунес много над Ерлинг Холанд по три важни показателя


Изненадващо, но факт: Дарвин Нунес много над Ерлинг Холанд по три важни показателя
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

5115 0

Миналогодишните попълнения на Манчестър Сити и Ливърпул - Ерлинг Холанд и Дарвин Нунес, бяха в центъра на вниманието, като всички фенове на английския футбол се чудеха кой от двамата ще се представи по-добре през сезон 2022/23. Отговорът на този въпрос бе норвежкият нападател, но уругваецът е над колегата си по три много важни показателя.

Нунес стои над Холанд

Справка със статистическия уебсайт "FBREF" показва, че Нунес е класиран номер едно във Висшата лига за голове+асистенции на всеки 90', голове без дузпи+асистенции/90' и общо удари/90'.

Досега през кампанията Нунес е вкарал седем гола и е асистирал за четири във всички състезания. Освен това, след зашеметяващата победа срещу Борнемут в сряда (1 ноември), той вече има по-добро съотношение "минути за гол" от суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах, което показва, че сезон 2023/24 за Нунес стартира отлично.

Нунес пристигна в Ливърпул от Бенфика за сумата от 80 милиона евро. Уругваецът не се радваше на добър старт, тъй като пропускаше много положения, но според мнозина вече си е върнал самочувствието и предстои да видим най-доброто от него на "Анфийлд".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ерлинг Холанд разби рекорд на Килиан Мбапе в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички