Изненада: Рафаел Бенитес застава начело на Евертън


Изненада: Рафаел Бенитес застава начело на Евертън
Снимка: Getty Images

1375 0

Испанецът Рафаел Бенитес ще бъде назначен за мениджър на Евертън, заменяйки на поста Карло Анчелоти, който пое Реал Мадрид в началото на месеца, съобщава "Скай Спортс". Според информацията ръководството на "карамелите" и 61-годишният Бенитес са изчистили всички детайли около договора и той ще бъде финализиран следващата седмица.

Бенитес идва на "Гудисън Парк", 11 години след като се раздели с градския съперник на Евертън - Ливърпул, с който спечели Шампионска лига и Купата на Футболната асоциация за шест години на "Анфийлд". Испанецът е работил в още два клуба във Висшата лига - Челси през сезон 2012/13, където спечели трофея от Лига Европа, както и Нюкасъл, където изкара три години, преди да напусне след края на сезон 2018/19.

След Нюкасъл Бенитес се насочи към китайския Далиан Про, където работи за последни. Опитният специалист има още няколко големи европейски клуба във визитката си - Реал Мадрид, Интер, Наполи и Валенсия.

Ръководството на Евертън е разгледало общо осем кандидатури за треньорския пост, включително на бившия мениджър Дейвид Мойс, който обаче подписа нов договор с Уест Хям, както и на португалеца Нуно Еспирито Санто, който води преговори с Тотнъм.

Сред потенциалните мениджъри на "карамелите" са били още Роберто Мартинес, Дънкан Фъргюсън, Кристоф Голтие и Еди Хау. Имаше информации, че дори легендарният капитан на Ливърпул Стивън Джерард може да поеме Евертън (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички