Алексис Санчес спаси главата на Венгер


Алексис Санчес спаси главата на Венгер
Снимка: Guliver/Getty Images

1602 0

Чилийският ас на Арсенал Алексис Санчес донесе изключително ценен успех на своите, след като се разписа в края при победата на "артилеристите" с 1:0 над 3-ия в класирането на Премиършип Саутхямптън.

"Светците" бяха без голяма част от своите титуляри, като основният липсващ беше Томас Шнайдерлин, който получи контузия при загубата срещу Манчестър Сити в миналия кръг.

Първата част беше посредствена, докато през второто полувреме възпитаниците на Арсен Венгер натиснаха, но Жиру, Касорла и Алексис пропуснаха отлични положения.

Все пак бившият нападател на Барселона успя да разпечата вратата на Форестър минути преди края на редовното време в мача.

Той получи отличен пас от Аарън Рамзи и от близко разстояние разстреля вратаря на "светците". Минута по-късно "топчиите" получиха и най-доброто си положение, когато Рамзи се озова очи в очи с Форестър, но вратарят надделя в задочния двубой.

Това беше 7-и гол в последните 5 минути на мачовете за Арсенал, като по този показател лондончани са убедителен лидер в шампионата. Алексис пък отбеляза 14-ия си гол във всички турнири.

Благодарение на 3-те точки лондончани остават в близост до топ 4, като са с 23 точки - на 2 точки от 4-ия Манчестър Юнайтед и 3 от закъсалия тим на Саутхямптън, който има и много тежка програма до края на първата половина от сезона.

В другия двубой от вечерта Евертън не успя да спечели срещу Хъл Сити и продължава разочароващата си форма. Лукаку (34) вкара 5-ия си гол в последните 8 мача на тима, но резервата Алуку (59) стана първият играч в историята на Хъл, отбелязал гол на "карамелите" през второто полувреме - 1:1.

Мърсисайдци са на с 18 точки на 11-о място, докато Хъл е 17-и.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички