Исторически финал за Лестър Сити!


Исторически финал за Лестър Сити!
Снимка: Gulliver/Getty images

1034 0

Отборът на Лестър победи Саутхямптън с 1:0 на "Уембли" и се класира за финала в турнира за купата на английската Футболна асоциация за първи път от 1969 година.

Така отборът на Брендън Роджърс ще се опита да спечелят първи трофей от надпреварата в решаващия мач срещу Челси, който вчера се наложи със същия резултат над Манчестър Сити.

Двата отбора подходиха много предпазливо, но макар и малко, Лестър все пак имаше по-добрите ситуации в мача. Единственото по-добро положение преди почивката дойде в д 34-ата минута, когато Джейми Варди от Сити беше изведен в ляво в пеналта, но стреля над целта.

В 55-ата минута Лестър стигна до попадение. Варди проби от ляво и от аутлинията и пусна към непокрития Келечи Ихеаначо, който засече от въздуха от 6-7 метра, топката отиваше в аут, но се отби от крака на Яник Вестергор и се върна към Ихеаначо, който от втория опит я прати в мрежата.

Саутхямптън, който така и не успя да отправи точен удар в двубоя, направи твърде малко до края, като единственото по-реално положение за гол за тима дойде в 64-ата минута. Центриране на Стюърт Армстронг от дясно беше избито лошо от защитниците на съперника и непокритият Ибрахима Диало шутира от границата на пеналта, но на сантиметри край целта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички