Истинско бижу! Показаха как би изглеждал "Олд Трафорд" при новия собственик на Юнайтед (ВИДЕО)


Истинско бижу! Показаха как би изглеждал "Олд Трафорд" при новия собственик на Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10744 0

Популярен дизайнер на футболни стадиони демонстрира нагледно как би изглеждал бъдещият дом на Манчестър Юнайтед, ако новият съсобственик на клуба Сър Джим Ратклиф реши да предприеме реконструкцията му.

Какво се случи?

Британският милиардер най-после официално се сдоби с част от акциите на английския колос. Той си осигури 25% от собствеността на тима за сумата от 1.25 милиарда паунда. Все пак, ще отнеме между 6 и 8 седмици преди той да поеме контрола върху събитията на "Олд Трафорд".

Още: Бягство от „Олд Трафорд“! Разсърдена звезда на Манчестър Юнайтед гледа към пачките в Саудитска Арабия

"Олд Трафорд", който съвсем скоро може да придобие напълно нов вид. Този въпрос отново е на дневен ред след новината за новия финансов благодетел. "Театърът на мечтите" е дом на един от най-великите отбори на Острова в продължение на 113 години. Той обаче вече има нужда от освежаване.

Какво знаем до момента и как би изглеждал той?

Течащият на места покрив е един от най-сериозните проблеми на съоръжението. Преди година и половина от клуба пуснаха анкета към феновете, целяща да узнае мнението им по казуса. Същевременно Юнайтед нае отбор консултанти, които да изготвят генерален план за преустройството на "Олд Трафорд".

"Populous" - архитектите, отговорни за построяването на великолепния стадион на Тотнъм, се заеха с трудната задача. "The Telegraph" информира, че пред Юнайтед са поставени 3 опции за действие.

Крис Лий, който е главен изпълнителен директор на "Populous", съветва клуба да срути напълно съоръжението, за да вдигне напълно ново на негово място. Той споделя, че двете страни гледат в една посока.

Междувременно ютубърът "Bondibot", който е известен с креативността си, тества своите умения, за да предостави няколко дизайна на евентуалния нов дом на Манчестър.

Твърди се, че Ратклиф е обещал 237 милиона паунда за реконструкцията на "Олд Трафорд". На Осторва обаче смятат, че цялостен ремонт би стигнал цена до 2 милиарда паунда.

Още: Суперкомпютър прогнозира: Кошмар за Нюкасъл и Юнайтед, празнична изненада за няколко отбора на "Боксинг дей"

Какво още каза Крис Лий по повод очакваното обновяване на стадиона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички