Има ли тайна рецепта за серията без загуба у дома за Ливърпул? Ето отговора на Клоп


Има ли тайна рецепта за серията без загуба у дома за Ливърпул? Ето отговора на Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

1699 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоява, че няма “тайна рецепта” за невероятната им серия без загуба на “Анфийлд” и тя се дължи на усилена работа. “Червените” се приближават до клубния рекорд от 63 мача без поражение пред собствена публика, поставен между 1978-81. За последно тимът отстъпи в къщи във Висшата лига от Кристъл Палас с 1:2 през април 2017. Мърсисайдци са загубили едва шест точки от последните 120 у дома – три равенства в 40 срещи на “Анфийлд”. Въпреки това, впечатляващата статистика не трогва особено Клоп.

“Единственият път, в който се сещам за това число, е, когато някой ме попита за него, и веднага щом отговоря на въпроса, го забравям моментално, защото изобщо не ме интересува. Опитваме са да печелим футболни мачове и го правихме у дома при различни обстоятелства – вечер, обяд, с фенове, без фенове. Това е нашият дом и се чувстваме наистина много добре, но няма тайна рецепта – никога не очакваме да загубим, но не очакваме да победим. Просто знаем, че трябва да работим усилено и искаме да заслужим три точки, това искаме. Това е, честно казано”, започна той.

“Не разбирам защо говорим за спечелване на първенството след два кръга. Много пъти борбата е отворена. Челси ще бъде там на 100%, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм – тези отбори винаги ще бъдат там. Тогава има трудни моменти за нас и другите в сезона и всичко зависи от това как ще реагираме. Сезонът не е спринт, а маратон, и трябва да преминеш през много трудни моменти. Не знам кой ще спечели титлата в края на сезона, но знам, че няколко отбора ще опитат и ние ще бъдем един от тях”, завърши Клоп. А ето кой играч на мърсисайдци бе похвален от Микел Артета преди сблъсъка с Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички