Артета засипа с похвали новото попълнение на Ливърпул


Артета засипа с похвали новото попълнение на Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

2221 0

Наставникът на Арсенал Микел Артета не скри адмирациите си за халфа на Ливърпул Тиаго Алкантара, но отказа да коментира дали „артилеристите“ са се опитали да го привлекат от Байерн Мюнхен през това лято. Испанският национал дойде на „Анфилд“ срещу сумата от 25 милиона паунда, като се носеха слухове, че Арсенал, както и Манчестър Юнайтед и Челси, също са били по следите му.

Попитан дали „топчиите“ са се опитали да вземат Тиаго през това лято, Артета заяви: „Не дискутираме неща, които сме опитали и които правим на трансферния пазар. Харесвам го от периода му в Барселона. Той притежава страхотен характер, уникален талант и има невероятни качества да играе в центъра на полузащитата. Да, смятам, че той е страхотно попълнение за Ливърпул“, каза Артета.

Арсенал се намира в много добра форма от края на юни, като спечели ФА Къп за сезон 2019/20 и се намира в серия без поражение от 8 поредни срещи във всички турнири. Сега за тима на Артета предстои най-сериозният тест от началото на сезона, след като „артилеристите“ ще гостуват на шампиона във Висшата лига, който спечели първите си два мача от първенството. Арсенал вече записа една победа над отбора на Юрген Клоп, като го надви след изпълнение на дузпи в мача за Къмюнити шийлд в началото на сезона. А ето коя легенда на Ливърпул похвали работата на Микел Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички