Илкай Гюндоган от Манчестър Сити: Невероятно е, че има отбор като Ливърпул


Илкай Гюндоган от Манчестър Сити: Невероятно е, че има отбор като Ливърпул
Снимка: Getty Images

3757 0

Една от звездите на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган, заяви в интервю, че се радва на присъствието на отбор като Ливърпул, който да прави нещата за "гражданите" по-трудно, но и същевременно по-интересни.

Лидерът на Манчестър Сити заяви, че невероятната конкуренция между двата клуба е издигнала Висшата лига на съвсем различно ниво.

"Това не е нещо, което бихте могли да си представите преди няколко години - два английски клуба да доминират. Сега обаче това е стандартът и присъствието на Ливърпул очевидно ни помогна много, но също така и на тях, за да достигнат нови хоризонти", заяви Гюндоган пред "The Telegraph".

"Невероятно е, че има отбор като Ливърпул. Срещу тим от този ранг ние трябва да даваме всичко от себе си, а дори и повече. Имаше период през изминалия сезон, в който не можеха да бъдат спрени и наистина направиха битката за титлата във Висшата лига много по-интересна", добави още германският национал.

Манчестър Сити и Ливърпул се бориха за доминация в английския футбол и продължават да го правят помежду си през последните години.Титлата беше решена само с една точка разлика между двата гранда в два случая през последните пет години. Изглежда на Илкай Гюндоган това напрежение му се е харесало доста.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ерлинг Холанд бележи гол на всеки 13,2 докосвания на топката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички