Идеите на Солскяер направиха Манчестър Сити шампион на Англия!


Идеите на Солскяер направиха Манчестър Сити шампион на Англия!
Снимка: Gulliver/GettyImages

5074 0

Манчестър Юнайтед прие Лестър в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. Двата отбора завършиха при резултат 1:2. Люк Томас изведе Лестър напред в резултата след само десет минути игра. Мейсън Грийнууд изравни в 15-ата, а в 66-ата Чаалар Союнджу отново изведе "лисиците" напред. 

Успехът за "лисиците" направи така, че Манчестър Сити е недостижим на върха в Англия и официално "гражданите" станаха шампиони на страната. Лестър, от своя страна, направи страхотна крачка към това да финишира в зона "Шампионска лига".

„Лисиците” се настаниха на третото място във временното класиране, акумулирайки актив от 66 точки и се откъснаха доволно пред петия Уест Хем, който е с 58 и шестия Ливърпул (56). Четвъртият Челси е с 64 точки и е с мач по-малко от Лестър. Манчестър Юнайтед пък остана на второто място и тимът е със 70 точки, десет зад Манчестър Сити три кръга преди края на сезона.

Къде да гледаме Ман Юн - Лестър!?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите стартираха далеч по-добре от екстравагантната единайсеторка, избрана от Оле Гунар Солскяер и поведоха в резултата след десет минути игра. Айосе Перес бе изведен страхотно отдясно по нападението на "лисиците" и центрира в наказателното поле на Юнайтед. Топката прехвърли Варди, за да стигне вляво за младия Люк Томас. Той шутира директно от воле, а топката влетя зрелищно във вратата на Де Хеа за 1:0.

Манчестър Юнайтед успя да изравни само пет по-късно, и то с първия си точен удар. Амад Диало получи дълга топка пред наказателното поле на Лестър. Той елиминира съпротивата на Люк Томас и даде успореден пас за Грийнууд. Младият стрелец на "червените дяволи" премина през Союнджу и стреля диагонално, след което не остави никакви шансове на Шмайхел - 1:1.

Постепенно младият състав на "червените дяволи" заигра по-умело срещу опонента си и двата отбора влязоха в сериозна борба в средата на терена. "Лисиците" изпитваха трудности да изнасят с лекота топката при липсата на Джони Еванс в отбрана, което лимитираше изцяло функциите на Джейми Варди в нападението им.

В 27-ата минута шут на Тилеманс принуди Де Хеа да избива топката и той го стори с върха на пръстите си, за да спаси Юнайтед от втори гол.

Лестър успя да вземе инициативата до края на първата част, но до големи опасности пред вратата на Де Хеа не се стигна. В самия край на частта Тилеманс имаше изгоден шанс да реализира втори гол от пряк свободен удар, но топката се спря в стената на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лестър стартира много по-уверено втората част и опита да притисне съперника си. Първата ситуация обаче бе на сметката на Юнайтед, но удар на Грийнууд бе блокиран с тяло от Кастан. След близо час игра пък Тилеманс изведе чудесно Ихеаначо зад отбраната на Лестър. Нигерийският нападател отправи диагонален шут, но той бе отразен с гърдите на Давид де Хеа.

Натискът на тима от Мидландс даде резултат в 66-ата минута. Тогава гостите изпълниха корнер, а топката бе пратена на далечната греда. Там бранителят Чаалар Союнджу надскочи с лекота сърбина Неманя Матич и с глава вкара втори гол за Лестър - 1:2.

До края на срещата Солскяер прецени да пусне Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд и Единсон Кавани за малко повече от 20 минути, но триото на "червените дяволи" не сътвори нищо интересно пред вратата, пазена от Каспер Шмайхел.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бейли, Телес, Брандън Уилямс, Туанзебе, Мата, Матич, Амад Диало, Ван де Беек, Еланга, Грийнууд

Лестър: Шмайхел, Фофана, Союнчу, Кастане, Тилеманс, Олбрайтън, Ндиди, Люк Томас, Варди, Ихеаначо, Перес

ПРЕДИ МАЧА

Последната загуба на "червените дяволи" в Англия дойде именно от отбора на Лестър - на 21.03. Манчестър Юнайтед отстъпи на тима на Брендън Роджърс с 1:3 в мач от 1/4-финалите на ФА Къп. Оттогава насам тимът на Оле Гунар Солскяер само веднъж пропусна да вземе пълния комплект от точки при нулевото си равенство срещу Лийдс на Марсело Биелса.

Юнайтед е на второ място и при победа днес ще задържи интригата за титлата във Висшата лига с още няколко дена - три кръга преди края Манчестър Сити е първи с 80 точки, а "червените" са на втора позиция със 70 пункта, но и с мач по-малко!

Гостите от Лестър изпуснаха третото място във временното класиране, на което бяха през почти целия сезон, записвайки равенство със Саутхемптън и изненадваща домакинска загуба от Нюкасъл с 2:4 в последния кръг.

До края на сезона "лисиците" ще трябва да печелят всеки мач, ако искат да останат в Топ 4 и да играят в Шампионска лига през сезон 2021/22. 

Хари Магуайър е твърдо аут от днешния мач за домакините, докато Джони Еванс пък няма да бъде на линия за Лестър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички